L'Ajuntament de Cardona ja ha iniciat l'enderroc de la casa coneguda com Cal Sort. Es tracta de la finca que està situada en un extrem de l'actual camp de futbol i que calia ensorrar per poder procedir a la construcció de la nova zona esportiva.

Com ja va avançar aquest diari, el consistori va aprovar a principis de juliol l'expropiació forçosa de l'immoble després de no haver arribat a un acord econòmic amb la propietat. Malgrat no haver tancat el preu, la resolució habilitava a l'Ajuntament a ocupar la casa per poder procedir amb l'enderroc, que és el pas que s'ha iniciat ara.

Segons va avançar ahir l'alcalde, Ferran Estruch, l'Ajuntament ja ha fet efectiu el pagament a la propietat del què considera que és "el preu just", una xifra que ascendeix exactament a 147.973,15 euros. "Amb el pagament es pot dir que el procediment està tancat", va indicar Estruch, que va explicar que qui decidirà el preu final serà un tribunal. El què farà el jutge és estudiar els peritatges presentats per les dues bandes, "ja que es tracta d'una taxació conjunta", i dictaminar si el preu de l'immoble s'ajusta al preu just que ja ha pagat l'Ajuntament o bé s'aproxima a la xifra que reclama la propietat, que segons ha pogut saber aquest diari estaria situada al voltant dels 450.000 euros.