El dret a l'habitatge serà l'eix central de l'edició d'enguany de la Festa Major Alternativa de Sallent, que organitza per segona vegada el col·lectiu La Fumera. Per això, en la presentació que es va fer dels actes, el local de l'entitat es va ambientar com si fos la sala d'estar d'una casa, i els membres de l'entitat representaven les diverses generacions de la família que hi habita (vegeu la fotografia).

La Festa Major Alternativa de Sallent, que guanyarà dos dies i se celebrarà del 9 al 14 de setembre, aposta per un vessant social i reivindicatiu més enllà de les propostes de caràcter més lúdic. "No podem oblidar la realitat que ens envolta ni ser indiferents amb qui perd la casa, quan hi ha molts pisos buits a mans de les entitats bancàries", segons es va posar de manifest en l'acte de presentació. Per això, el programa d'activitats incorpora algunes propostes directament vinculades amb la reivindicació del dret a l'habitatge. Per ahir mateix, i com a acte previ, hi havia prevista una xerrada sobre "L'habitatge: un dret o una mercaderia?", i el dia 9 s'organitzarà una dormida popular al carrer, "per fer de la plaça casa nostra", i es farà la projecció d'un documental sobre el dret a l'habitatge.

A banda del vessant més social, l'Alternativa d'enguany amplia les activitats, i per tant, arriba carregada de propostes de la mà de la mateixa entitat organitzadora, i d'altres que hi col·laboren, com l'AMPA de l'escola Torres Amat, el FAES, o el grup de suport de la PAHC Bages. Tots els actes es faran a la plaça de Cal Teia, tret d'algunes excepcions.

Entre les principals novetats destaquen la recuperació del ball de confeti, el diumenge 13 a 2/4 d'11 de la nit, però sense pagar la llotja, i també s'incorpora el primer toc de sirena que, a nivell simbòlic, dóna el tret de sortida a la festa en record del canvi de torn a la fàbrica que indicava antigament, i que donarà pas a la representació d'Ai...homes!, a càrrec del grup de teatre sènior de l'Ateneu Rocaus.

L'edició d'enguany repeteix el temperi, que protagonitzen les diverses colles que participen a la festa i que competeixen entre elles amb diverses activitats.

Finalment, la música serà un altra dels vessants destacats de la festa, amb una aposta clara per grups dels Països Catalans; com també la cultura popular amb el ball del gegant Maqui i dels nans, el ball de bastons, i una mostra de castells.