L'Ajuntament de Sant Vicenç iniciarà aquesta tardor els treballs de rehabilitació i consolidació del conjunt monumental de Castellet, que inclou la torre del castell, l'ermita, i la casa del masoveria. Els treballs es realitzaran per fases, i es preveuen completar el 2018 amb uns accessos adequats per fer visitable la fortificació, que té elements originaris del XII.

Feia temps que l'Ajuntament tenia pendent la restauració de tot el complex del turó de Castellet, que s'havia anat degradant amb el pas del temps fins al punt que li cal una intervenció per evitar que es continuï degradant i per poder-lo fer visitable. Fa un any, es va lligar una subvenció per a la primera fase de les obres, que és la que s'executarà d'aquí al mes de desembre.

És un doble ajut de la Diputació i de la direcció general de Patrimoni de la Generalitat que puja a 60.000 euros, i consisteix en l'enderroc de les naus annexes sense valor històric ni arquitectònic que havia fet construir l'antic masover els anys 70 (fotografies d'aquesta pàgina mostren l'abans i el després de l'enderroc en unes imatges simulades). Paral·lelament, s'ha contractat un arqueòleg que farà treballs de prospecció de la zona "per tenir una diagnosi de l'entorn i saber quines patologies estructurals poden tenir els edificis", i a partir d'aquí dissenyar el projecte executiu que determinarà exactament el tipus d'actuacions que es faran, segons ha explicat l'alcalde de Sant Vicenç, Joan Torres.