Cardona aprova el nou concurs de les anelles del corre de bou

Ensurt a 'l'encierro' del matí per un tap a l'entrada

13.09.2015 | 09:10
Cardona aprova el nou concurs de les anelles del corre de bou

El públic va aplaudir de valent el nou concurs de les anelles que va tenir lloc a la plaça que més tard va acollir el corre de bou de Cardona. El mecanisme del concurs era simple, però guanyar-lo es va convertir en una tasca extremadament complexa. Els participants havien d'introduir una anella de petites dimensions a la banya de la vaqueta. Un cop acabat el concurs va començar l'acte més tradicional, el corre de bou, que al tancament de l'edició s'estava desenvolupament sense incidències.

Al concurs de les anelles els participants anaven en parelles. En van sortir sis, que cada una tenia una tanda de tres minuts per introduir les anelles a la banya de la vaqueta. Les anelles eren de petites dimensions i per aquest motiu els participants s'havien de col·locar ben bé davant de l'animal per aconseguir-ho. Ahir al vespre es va demostrar que es tracta d'una tasca extremadament difícil, ja que només una parella va aconseguir el repte. Ismael Cárdenas i Aron Fernández, provinents de Tortosa, van col·locar cinc anelles. De fet, va ser l'única parella que ho va assolir l'objectiu, ja que la resta no van introduir cap anella a la banya de les vaquetes que van sortir.

El públic va gaudir amb aquesta nova activitat del programa d'actes, que tindrà continuïtat l'any en l'edició del proper any. Entre els participants hi havia dues parelles de Cardona i un altra formada per un jove del mateix muncipi acompanyat d'un altre de Saragossa. La majoria, però, venien de les Terres de l'Ebre, on també tenen una llarga tradició en correbous. Entre els "olé" i els aplaudiments dels assistents, un ensurt va mantenir expectant uns segons al públic, quan un dels concursants es va enfilar al burladero tot fugint de la vaqueta i una banya li va fregar la panxa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Troben mort un veí de Súria en un garatge del carrer Diputació

Les primeres hipòtesis apunten que ha mort per inhalació de gasos tòxics

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Enllaços recomanats: Premis cinema