La via ferrada 'la Teresina' de Montserrat es torna a obrir un cop millorada la seguretat

Al llarg d'un any s'han arreglat alguns punts d'ancoratge i s'ha retirat un pont tibetà

02.10.2015 | 17:24
asques de sanejament a la via ferrada ´la Teresina´.

La via ferrada 'la Teresina' de Montserrat ja torna a estar oberta després de finalitzar els treballs de sanejament. L'accés s'havia tancat al públic per poder dur a terme una sèrie de millores i així garantir la seguretat en les activitats esportives a la muntanya. Els treballs han consistit en la retirada d'un pont tibetà que ja no complia les condicions bàsiques de seguretat, la millora de punts d'ancoratge i la substitució de trams de cable malmesos pel seu ús i pel pas del temps. Per altra banda, també s'han col·locat dos cartell informatius que recorden a les persones que accedeixen a aquesta via ferrada el seu alt grau de dificultat i la preparació tècnica i física que requereix l'activitat.

El primer pas que es va fer va ser la retirada d'un pont tibetà que hi havia a la zona del pont de roca, ja que no complia amb les mesures bàsiques de seguretat i s'havia instal·lat sense l'autorització del Patronat de la Muntanya de Montserrat. Paral·lelament, es van col·locar dos cartells informatius, un al peu de la via i l'altre al pàrquing de Sant Cecília, on es recorda a les persones que accedeixen a aquesta via ferrada la dificultat de l'activitat i explica els consells bàsics de seguretat.

Per altra banda s'han realitzat els treballs de millora i adequació de la via ferrada, que es van iniciar el mes de desembre de 2014 i han finalitzat aquesta setmana. Les tasques han consistit en tornar a equipar punts d'ancoratge i trams de cable malmesos per l'ús o amb manca de continuïtat. Una altra de les accions de millora a la muntanya ha estat tornar a equipar les instal·lacions de ràpels de la 'Canal Roja'.

Aquesta és la segona via que s'ha intervingut en el marc del Programa de Seguretat a la muntanya de Montserrat, on participen representants del Patronat, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i membres dels Bombers de la Generalitat de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS). En les darreres reunions, també s'han incorporat representants dels Mossos d'Esquadra i del Cos d'Agents Rurals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema