Regió 7

La via ferrada ´la Teresina´ de Montserrat es torna a obrir un cop millorada la seguretat

Al llarg d'un any s'han arreglat alguns punts d'ancoratge i s'ha retirat un pont tibetà

02.10.2015 | 17:24
asques de sanejament a la via ferrada ´la Teresina´.
asques de sanejament a la via ferrada ´la Teresina´.

La via ferrada 'la Teresina' de Montserrat ja torna a estar oberta després de finalitzar els treballs de sanejament. L'accés s'havia tancat al públic per poder dur a terme una sèrie de millores i així garantir la seguretat en les activitats esportives a la muntanya. Els treballs han consistit en la retirada d'un pont tibetà que ja no complia les condicions bàsiques de seguretat, la millora de punts d'ancoratge i la substitució de trams de cable malmesos pel seu ús i pel pas del temps. Per altra banda, també s'han col·locat dos cartell informatius que recorden a les persones que accedeixen a aquesta via ferrada el seu alt grau de dificultat i la preparació tècnica i física que requereix l'activitat.

El primer pas que es va fer va ser la retirada d'un pont tibetà que hi havia a la zona del pont de roca, ja que no complia amb les mesures bàsiques de seguretat i s'havia instal·lat sense l'autorització del Patronat de la Muntanya de Montserrat. Paral·lelament, es van col·locar dos cartells informatius, un al peu de la via i l'altre al pàrquing de Sant Cecília, on es recorda a les persones que accedeixen a aquesta via ferrada la dificultat de l'activitat i explica els consells bàsics de seguretat.

Per altra banda s'han realitzat els treballs de millora i adequació de la via ferrada, que es van iniciar el mes de desembre de 2014 i han finalitzat aquesta setmana. Les tasques han consistit en tornar a equipar punts d'ancoratge i trams de cable malmesos per l'ús o amb manca de continuïtat. Una altra de les accions de millora a la muntanya ha estat tornar a equipar les instal·lacions de ràpels de la 'Canal Roja'.

Aquesta és la segona via que s'ha intervingut en el marc del Programa de Seguretat a la muntanya de Montserrat, on participen representants del Patronat, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i membres dels Bombers de la Generalitat de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS). En les darreres reunions, també s'han incorporat representants dels Mossos d'Esquadra i del Cos d'Agents Rurals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Món Sant Benet posa en marxa l´oferta de tardor amb «El temps de les ànimes» i Ramon Casas

Món Sant Benet posa en marxa l´oferta de tardor amb «El temps de les ànimes» i Ramon Casas

El cap de setmana del 29 i 30 d'octubre tindrà lloc la cinquena edició del Mercat de Tots Sants

ERC de Sant Fruitós rebat l´equip de govern per les contribucions del carrer Padró

Els republicans defensen que no compateixen el resultat final del repartiment de costos de les obres

Sant Joan millora la mobilitat en una quinzena de voreres i cruïlles

Les obres s'han emmarcat dins els plans d'ocupació

Enllaços recomanats: Premis cinema