L'Associació pro Retaule de Salelles va assegurar ahir que té un pla de seguretat per protegir el retaule barroc del Roser de robatoris si l'obra se situés a la capella original de l'església de Sant Sadurní. Aquest pla inclouria també mesures contra la humitat i altres aspectes que en provoquessin la degradació. Les mesures contra robatoris es compondrien de la instal·lació d'alarmes i càmeres de seguretat.

A més a més, l'associació va defensar en roda de premsa que l'església és el marc idoni perquè s'hi col·loqui el retaule. L'entitat va celebrar que el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Barcelona els hagués donat la raó i que hagués deixat "ben clar" que el retaule és propietat de la parròquia de Sant Sadurní de Salelles i no de l'Ajuntament de Manresa. A més, contra el que argumenta el consistori bagenc -vegeu Regió7 d'ahir-, els veïns van exigir que el retaule ha de tornar a la capella de l'església, perquè "si és en el lloc d'origen, recupera la seva significació", va explicar el rector, Manuel López, contrari al fet que la peça segueixi exposada parcialment al Museu Comarcal del Bages, com demana el consistori manresà.

Una demanda que es fonamenta, argumenta l'Ajuntament, en la tesi que els visitants tindrien més facilitats per visitar-lo que si el retaule es traslladés a Salelles. López va ser contundent: "el museu és poc visitat". L'Associació pro Retaule, en canvi, va anunciar que ja havia rebut 500 peticions a les xarxes socials per poder-lo visitar un cop la peça retorni.