L'empresa AirSkyDive, que gestiona l'activitat a l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages, donarà prioritat a les dues rutes menys sorolloses de les cinc que té marcades per volar. Així ho va establir la comissió de seguiment de l'aeròdrom, que dilluns al vespre va reunir 18 dels 25 membres convocats (entre Ajuntament, empresa i veïns de Sant Fruitós i Santpedor), com a resposta a les queixes que genera l'activitat i per mirar de trobar-hi solucions entre tots.

En la reunió, tècnics de l'empresa van exposar sobre el mapa els cinc recorreguts alternatius que segueix l'avió per als llançaments en paracaigudes, i el soroll que els veïns poden percebre en cada un d'ells. La conclusió és que hi ha dues rutes que són menys sorolloses que les altres, i són les que s'utilitzaran en primer terme.

Un dels recorreguts s'enlaira cap a l'est i gira al nord en direcció al polígon de la Sala de Sallent, de manera que no molesta tant com d'altres perquè s'allunya de zones poblades. L'altre surt de l'aeròdrom en direcció oest, però com que és l'itinerari que recorre més distància, l'aparell no vola tant en picat, per la qual cosa els moviments que fa són més suaus i menys sorollosos.

Segons va apuntar ahir l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, l'empresa ja tendeix a utilitzar aquests dos itineraris sempre que es pot, però la reunió de dilluns va refermar aquesta voluntat, "i així es farà a partir d'ara si les condicions [ambientals o meteorològiques] són favorables".