L'Ajuntament de Sant Mateu de Bages ha finalitzat el projecte de rehabilitació que s'ha portat a terme a l'Observatori de Castelltallat amb una vintena d'actuacions diferents que han servit per millorar l'estat de les instal·lacions de l'observatori i de l'edifici de la rectoria, segons ha informat el consistori.

Els treballs -que s'han finançat amb una subvenció de 50.000 euros de la Diputació de Barcelona- han permès pavimentar la zona d'accés a l'edifici de la cúpula, reparar les baranes de fusta, rehabilitar la pintura de la cúpula metàl·lica de l'observatori i repintar l'esmalt sintètic, entre d'altres.

A l'edifici annex de la rectoria, on hi ha el centre d'interpretació, també s'han fet tasques de millora per donar més confortabilitat i versatilitat, com ara l'enderroc d'un envà per engrandir els espais i l'enrajolat de parets. Paral·lelament, també s'ha portat a terme la rehabilitació de la coberta de la sala d'entrada a l'edifici, afectada per filtracions d'aigua, amb la impermeabilització i substitució de les teules deteriorades.