Polítics bagencs volen saber el cost de rescatar el peatge per comparar-lo amb fer l´autovia

Insisteixen que les actuacions que es realitzen a la C-55 han de ser provisionals, a l'espera de la gratuïtat de l'autopista o del desdoblament

07.11.2015 | 00:00

Agents polítics i socials del Bages insisteixen a demanar a la Generalitat el cost que tindria rescatar l'autopista C-16 segons el nou decret pel qual es preveu comptar els vehicles reals que hi passen i no sobre la base de l'estimació anual que es prenia de referència fins ara. D'aquesta manera "podrem comparar l'alliberament de l'autopista amb el cost de desdoblar la C-55" i establir prioritats, segons apunta el president del Consell Comarcal del Bages i del Consorci Viari, Agustí Comas, per bé que a la llarga considera necessàries totes dues opcions.
Comas explica que la Generalitat va informar del cost de desdoblar la C-55 en una reunió mantinguda fa uns dies amb el Consorci Viari. Conèixer l'estat en què es trobava el procés de redacció i el cost final "va ser un tema recurrent" al llarg de tot el mandat anterior, explica la exvicepresidenta comarcal, Adriana Delgado, i ho corrobora l'alcalde de Castellgalí i exmembre del Consorci Viari, Cristòfol Gimeno. "Un dels compromisos adquirits per part del departament a començamet del mandat és que ens entregarien el projecte, però no ens en vam sortir".
Ara la Generalitat ha confirmat el cost de l'obra , però el contingut del projecte no es farà públic fins a la seva aprovació, que no té data, de manera que la referència bàsica continua sent la que consta en l'estudi del 2007 (vegeu infografia).
Per altra banda, "encara ens falta saber quin és el càlcul del rescat de l'autopista després del nou decret", que Comas pressuposa "molt inferior" als 776 milions "que ens van dir que costaria" amb el càlcul fet sobre la base de l'estimació de vehicles que hi circulen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema