El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, reclama al Govern de la Generalitat que no esperi més, i que posi en marxa "des d'ara mateix" les mesures de bonificació als usuaris de l'autopista C-16 entre Manresa i Castellbell que en principi preveu aplicar a començament de l'any que ve.

Iceta es va reunir ahir al migdia amb representants del Consorci Viari de la Catalunya Central, amb qui ja tenia previst trobar-se per abordar la necessitat de trobar alternatives a la densitat de trànsit de la C-55. Es va donar el cas que justament ahir hi va haver el col·lapse per l'accident de la grua en aquesta carretera.

Iceta, acompanyat per l'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, i el cap del PSC a Manresa, Felip González, va recordar en sortir de la reunió que el PSC "sempre ha reivindicat el desdoblament de la C-55, i també cal mirar quin seria el cost del rescat de l'autopista i veure en quin termini es podria produir", però mentrestant entén que s'haurien de posar en marxa les bonificacions, de moment en dies feiners i hores punta, però sense descartar d'anar-les ampliant, "perquè en el futur el trànsit no farà més que augmentar". I és que, si d'una banda "s'ha fet un procés de millora de la seguretat de la C-55, al mateix temps, aquestes obres i la rigidesa de la mateixa infraestructura fan que quan hi hagi accidents o problemes com aquest el trànsit es bloquegi", i per això entén que "cal que aquestes mesures alternatives es posin en marxa de la manera més ràpida, eficaç i informada possible".

Per al primer secretari del PSC, davant de fets com el d'ahir i el col·lapse que tot sovint s'experimenta a la C-55 "cal que el Govern es prengui seriosament i amb urgència que puguin mesures que puguin rescabalar el territori d'un problema que està afectant la seva competitivitat i la qualitat de vida de la gent". Iceta també va reclamar actuacions al govern de l'Estat, en referència a l'acabament de la B-40, i també a "la millora de les infraestructures ferroviàries, que seria una bona alternativa per a part del transport privat i de mercaderies". Va assegurar que "des del PSC pensem actuar en tots aquests fronts de la mà del territori, del Consorci Viari i de les Cambres de Comerç, que reivindiquen la connexió d'aquest territori amb el Corredor Mediterrani".