L'Associació de Veïns de la Rampinya de Sallent no llança la tovallola en el seu argument que el runam del Cogulló es troba en una situació d'il·legalitat urbanística. L'entitat ha decidit recórrer contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que es va conèixer ara fa una setmana i que dóna per bo l'acord de la comissió d'Urbanisme d'ara fa un any que posava el juny del 2017 com a data límit per seguir-hi abocant i n'acotava les dimensions màximes en superfície i alçada.

Amb aquell acord, la Generalitat considerava que donava compliment a una sentència del mateix tribunal que el 2013 va anul·lar parcialment el pla general urbanístic de Sallent, bàsicament per la part que feia referència a la situació d'aquesta muntanya artificial.

L'advocat de l'associació, Climent Fernández, ha presentat un recurs de súplica demanant-ne novament la nul·litat, basant-se en la consideració que el que es va aprovar contradiu el pronunciament de la sentència original, i que es formula, precisament, amb la finalitat "d'eludir el seu compliment".

Per al lletrat, el que està fent la Generalitat amb aquell acord és el que la Llei de la jurisdicció qualifica "d'execució fraudulenta. Aquells supòsits en què l'administració aparenta formalment executar la sentència dictada, mitjançant els pronunciaments, actes o actuacions necessaris, però en què el resultat obtingut no condueix justament a la finalitat establerta per la mateixa llei".

En aquest sentit, l'entitat s'agafa a l'article 103.4 de la Llei de la jurisdicció contenciosa administrativa, que disposa que "seran nuls de ple dret els actes i les disposicions contràries als pronunciaments, que es dictin amb la finalitat d'eludir el seu compliment".