La cap de l'oposició de CiU de Sant Fruitós, que era regidora de Cultura durant la construcció del Nexe, Mercè Casals, no va voler entrar a valorar encara ahir detalladament les conclusions de l'informe, però sí que va remarcar que, en cap cas, no demostra que el procediment es fes amb l'objectiu de "lucrar-se ningú". Segons va afegir, des que va saltar la polèmica, "sempre hem defensat que no vam fer res amb mala intenció, i ho continuem dient", va subratllar.

Casals va rebre de l'Ajuntament l'informe divendres al matí, per la qual cosa ni ella ni la resta del grup municipal de CiU "no hem pogut estudiar a fons el document. Fins que no ho fem, no en podrem fer una valoració profunda", va dir. També va donar per fet que l'Ajuntament "durà a la fiscalia" l'auditoria, per la qual cosa va afegir que prefereix, de moment, no entrar en valoracions.

Sobre les irregularitats que esmenta l'informe, Casals es limita a assenyalar que l'expedient del Nexe ha estat mirat "amb lupa. Si es mira qualsevol expedient amb lupa, és possible que s'hi trobin coses, però jo no trobo que digui res concloent", va considerar. "Aquest expedient s'ha mirat amb la màxima perfecció", va insistir.

Casals va treure importància al fet que la modificació de l'obra es fes sense pressupost. "Ja sabem que no hi havia partida pressupostària, cosa que pot passar en altres casos. El que era important és que es pogués fer amb un temps rècord, això era imprescindible, i es va aconseguir", va indicar.

Mercè Casals es va mostrar satisfeta perquè l'informe demostra que no hi va haver cap doble contractació per un mateix concepte de panells mòbils, sinó que els dos parells de mampares es van contractar de forma separada.