La comissió jurídica de l'Ajuntament de Sant Fruitós que fa un mes i mig va rebre l'encàrrec d'analitzar el procés de construcció del centre cívic Nexe, que està sent investigat judicialment per la suposada comissió del 3% pagada a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ja ha emès les seves conclusions: la modificació del projecte aprovada per l'aleshores govern de CiU cap al final de les obres, que va encarir prop del 3% el pressupost total, va ser irregular en nombrosos aspectes, bàsicament en el procediment.

L'informe, al qual ha tingut accés Regió7, no entra a valorar la hipotètica relació d'aquesta variació del projecte amb el pagament d'una comissió del 3% per part de l'empresa constructora, Grup Soler, a la fundació de CDC. Però sí que analitza les irregularitats del procediment i n'assenyala els responsables, tant tècnics com polítics. En aquest últim cas, esmenta l'aleshores alcalde de CiU, Josep Rafart, perquè tenia les competències de la modificació del contracte, i la regidora de Cultura, Mercè Casals (actual cap de l'oposició per CiU), perquè és qui va defensar l'acord al ple municipal.

El document, que està signat pel secretari de l'Ajuntament de Sant Fruitós, indica a l'actual equip de govern (Gent Fent Poble i PSC) que té "l'obligació" de lliurar l'auditoria al Jutjat d'Instrucció 3 del Vendrell, que investiga el pagament de comissions a CDC. En concret, afegeix, caldrà aportar al jutge la informació "que pugui resultar transcendent per a la investigació dels possibles delictes vinculats amb la construcció del centre", amb l'objectiu que el magistrat pugui determinar si aquesta modificació del projecte va servir per finançar la possible comissió a CDC.