Els caps de Mossos i Trànsit reconeixen que el protocol d´incidències a la C-55 ha fallat

Segons Albert Batlle i Eugènia Domènech, s'introduiran canvis per "automatitzar" la presa de decisions

05.12.2015 | 07:37

Els directors de Mossos i del Servei Català de Trànsit van coincidir ahir a reconèixer que el protocol que hi havia establert fins ara per evitar col.lapses quan es produeixen incidències al tram sud de la C-55 que obliguen a restringir-hi la circulació no era prou "àgil" i, per tant, ha resultat ineficaç. Per aquest motiu, ambdós es van comprometre ahir davant el Consell d'Alcaldes del Bages a introduir millores en aquest operatiu per guanyar agilitat i evitar que es repeteixin col.lapses com el que es va produir el 24 de novembre, després que bolqués una grua de matinada a l'alçada de Sant Vicenç.

Albert Batlle, director general de la Policia, i Eugènia Domènech, directora del Servei Català de Trànsit, van explicar ahir a Regió7, just a la sortida de la trobada amb els batlles bagencs, que aquesta millora del protocol es basarà en dos aspectes principals. D'una banda, que hi hagi més "automatisme" a l'hora d'aplicar desviaments i de decretar un aixecament de barreres de l'autopista quan es registra una d'aquestes incidències a la carretera, tan bon punt es vegi que "pot tenir una perllongació important en el temps". Aquesta decisió queda a mans, en primera instància, del responsable principal dels Mossos d'Esquadra que hi hagi en aquell moment sobre el terreny, que és qui haurà d'avaluar i preveure el grau d'afectació i, si considera que és prou greu, comunicar-ho al centre de control de Trànsit, "que donarà l'ordre al concessionari de l'autopista perquè procedeixi a l'aixecament de barreres", segons va explicar Batlle.

De fet, el protocol determinat fins ara ja establia aquesta cadena d'ordres, però el que es pretén millorar és la velocitat de presa de decisions i de comunicació de les ordres. Albert Batlle va afirmar que "tot plegat funcionarà amb un automatisme que probablement fins ara no funcionava". Ara bé, aquests automatismes no suposen que una ordre d'alçament de barreres suposi que per defecte es deixi pas lliure total per la C-16, sinó que, com ja va passar el 24 de novembre, pot ser parcial (només els peatges laterals, i primer en un sentit) o afegir-hi també el troncal, segons l'afectació que es prevegi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Un moment de la fira de l'any passat.
El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

La fira celebra la cinquena edició amb una àmplia mostra de productes alimentaris i degustacions

El pla director de la mineria fixa la ubicació de dues plantes més de sal vacuum a Súria

El document urbanístic preveu que les futures instal.lacions anirien al polígon de la Pobla Sud, i...

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

El municipi espera la visita de més de 10.000 persones el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Enllaços recomanats: Premis cinema