Manresa va celebrar ahir el tradicional Concert de Cap d'Any amb una assistència massiva que va omplir la Sala Gran del teatre Kursaal. L'espectacle, a càrrec de la Unió Musical del Bages, es va allargar més d'una hora i mitja, i va entusiasmar els presents a la sala amb un ampli i variat repertori musical.

El concert es va dividir en dues parts d'uns 45 minuts de durada cadascuna. La primera es va dedicar a la música composta o arranjada per la banda. Entre les peces que es van interpretar, destaquen El Kábila, una marxa mora del compositor José María Ferrero, o Queen in concert, en honor a la popular banda de rock britànica.

La segona part va oferir una variada selecció de valsos i polques de compositors com Johann Strauss, Leroy Anderson, Josef Strauss i Aram Khatxaturian, dels quals, tot i haver estat compostos per a orquestra, es van interpretar adaptacions fetes per a banda de música.

La Unió Musical del Bages, dirigida per Joaquim Piqué, està formada per músics professionals o estudiants avançats de música i estudiants provinents d'escoles diverses.