Endesa ha descartat que la línia elèctrica que subministra el municipi de Castellgalí tingui cap defecte ni anomalia, i diu que la dotzena de talls de llum que el poble va patir dissabte són "un fet puntual" degut a l'episodi continuat de pluges que hi va haver.

Com ja va explicar aquest diari en l'edició d'ahir, des de divendres al vespre i al llarg de tot dissabte, el subministrament elèctric va anar registrant interrupcions de forma interminent amb freqüències aproximades d'una hora en què tot el poble es quedava sense llum durant 3 o 4 minuts. Davant d'això, l'Ajuntament ha fet arribar les seves queixes per via telefònica i per escrit a la companyia, la qual demana disculpes per les incidències als veïns però assegura que "ni la línia està en mal estat, ni és defectuosa, ni hi ha hagut deixadesa per part nostra", després d'haver-la revisat a fons aquesta mateixa setmana.

L'empresa atribueix els talls de llum al temporal de pluja, que va ser generalitzada però en aquest cas se'n va veure afectat el subministrament a Castellgalí. Fonts d'Endesa explicaven ahir a aquest diari que "totes les línies incorporen uns dipositius de seguretat, i davant d'alguna incidència anòmala -com pot ser el temporal de dissabte- es poden activar interrompent momentàniament el servei per evitar mals majors". Quan el temporal afluixa, la línia es torna a reconnectar per si sola, i segons l'empresa això és el que hauria passat dissabte a Castellgalí, amb talls intermitents en funció de la intensitat de la pluja.