L'Ajuntament de Sallent ha posat en marxa una iniciativa per fomentar el lloguer social per a persones amb dificultats socioeconòmiques mitjançant un programa de rehabilitació d'habitatges. Alhora, el programa té per objectiu disminuir el nombre de domicilis buits al municipi.

Segons han concretat fonts municipals, la proposta passa perquè els propietaris privats (en queden descartats bancs o immobiliàries) que ho desitgin puguin cedir els seus pisos desocupats -de màxim 60 m2- per tal que el consistori assumeixi el cost de la rehabilitació o millora bàsica per destinar-lo a lloguer social a tercers. Per tant, el propietari quedarà exempt de qualsevol despesa durant el període temporal del contracte de cessió. Quan finalitzi l'acord, "l'habitatge es retornarà a la propietat en correctes condicions de conservació".

Els destinataris d'aquests habitatges en règim de lloguer seran "persones amb situacions personals o familiars complicades, de salut i risc o marginació, es donarà prioritat a l'hora d'atorgar la residència a aquells que no disposin d'allotjament ni possibilitats reals d'obtenir-ne a curt termini". Per aquest motiu, els preus de llo-guer seran moderats, tenint en compte les circumstàncies.

L'objectiu de la iniciativa és "oferir habitatges dignes a les famílies sallentines que estan en situació de vulnerabilitat. Alhora, es generarà ocupació a persones aturades, autònoms o petites empreses a través de la rehabilitació dels habitatges".