L'Ajuntament de Sallent rehabilitarà per a lloguer social pisos que li cedeixin

El programa també té l'objectiu de disminuir el nombre d'habitatges buits que hi ha al municipi bagenc

07.03.2016 | 07:41

L'Ajuntament de Sallent ha posat en marxa una iniciativa per fomentar el lloguer social per a persones amb dificultats socioeconòmiques mitjançant un programa de rehabilitació d'habitatges. Alhora, el programa té per objectiu disminuir el nombre de domicilis buits al municipi.
Segons han concretat fonts municipals, la proposta passa perquè els propietaris privats (en queden descartats bancs o immobiliàries) que ho desitgin puguin cedir els seus pisos desocupats -de màxim 60 m2- per tal que el consistori assumeixi el cost de la rehabilitació o millora bàsica per destinar-lo a lloguer social a tercers. Per tant, el propietari quedarà exempt de qualsevol despesa durant el període temporal del contracte de cessió. Quan finalitzi l'acord, "l'habitatge es retornarà a la propietat en correctes condicions de conservació".
Els destinataris d'aquests habitatges en règim de lloguer seran "persones amb situacions personals o familiars complicades, de salut i risc o marginació, es donarà prioritat a l'hora d'atorgar la residència a aquells que no disposin d'allotjament ni possibilitats reals d'obtenir-ne a curt termini". Per aquest motiu, els preus de llo-guer seran moderats, tenint en compte les circumstàncies.
L'objectiu de la iniciativa és "oferir habitatges dignes a les famílies sallentines que estan en situació de vulnerabilitat. Alhora, es generarà ocupació a persones aturades, autònoms o petites empreses a través de la rehabilitació dels habitatges".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema