La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha donat el vistiplau a la modificació del pla general de Sant Fruitós per adaptar-lo a la nova normativa que regularà la ubicació dels centres de culte al municipi. Aquest era l'últim tràmit que faltava per poder aplicar la nova ordenança, que, tal com ja va informar aquest diari en el seu dia, no permetrà els oratoris al nucli antic ni a les urbanitzacions del municipi.

Tot i que la Generalitat marca el 2019 com a data límit per adaptar els centres de culte als plans urbanístics, l'Ajuntament de Sant Fruitós va iniciar la regularització arran de la petició que va fer la Comunitat Islàmica Al-Nour, que va sol·licitar la llicència d'activitat per ubicar un centre de culte als baixos d'un edifici de la carretera de Vic. Amb l'inici dels tràmits per regular els centres de culte al municipi, la petició per obrir un oratori que va fer l'entitat islàmica va quedar aturada en el termini d'un any. Ara, un cop la regularització estigui publicada al diari oficial, es podran reprendre les peticions per obrir centres als llocs on marca la llei.

La nova normativa, que ja va ser aprovada per ple el mes de maig de l'any passat, preveu que no hi pot haver centres de culte a les urbanitzacions del municipi (Pineda de Bages, Brucardes, Torroella de Baix i Rosaleda).