El Geoparc serà la seu d´un simposi estatal de geologia

El congrés, adreçat principalment a professors de secundària, es farà el mes de juliol i donarà lloc a un llibre-guia amb itineraris pel territori

13.04.2016 | 00:00
Ferran Climent
Ferran Climent

El Geoparc de la Catalunya Central organitzarà, de l'11 al 16 de juliol, el XIX Simposi sobre Ensenyament de la Geologia, per encàrrec de l'Aepect (Associació Espanyola per a l'Ensenyança de les Ciències de la Terra). El certamen, que s'organitza cada dos anys en algun punt de l'estat, preveu aplegar més d'un centenar de professors de secundària i altres professionals vinculats als recursos geològics.
És la primera vegada que un Geoparc organitza el simposi. La trobada, que tindrà com a seu central l'Escola Politècnica Superior de Manresa (EPSEM), inclourà comunicacions, algunes de caire internacional, una dotzena de tallers i una quinzena de sortides de camp amb l'objectiu "d'explicar com ensenyar la geologia", tal com apunta el director científic del Geoparc de la Catalunya Central, Ferran Climent.
Tot plegat, estarà "molt enfocat en el vessant pràctic perquè els assistents es pugin endur a casa o a l'aula eines que podran aplicar immediatament". Entre els tallers que es faran, n'hi ha un sobre l'ús de les impressores 3D per ensenyar geologia i un altre sobre com fer-ho de forma teatralitzada.
El director científic considera que el simposi pot ser "molt positiu per al territori tant per la promoció que suposarà com pel material que se'n derivarà". En aquest sentit, de les sortides de camp, que cobriran els principals elements d'interès geològic del Geoparc, en sortirà un llibre-guia, que editarà l'Institut Cartogràfic i Geològic. La publicació farà una recopilació de l'estat actual del coneixement geològic del territori i inclourà una sèrie d'itineraris que tractaran des de la geomorfolofia de Montserrat fins a la formació dels Pirineus, amb una ruta des de Manresa fins a Sant Llorenç de Morunys.
Tot i que el simposi està molt enfocat al sector de l'ensenyament, especialment als professors de batxillerat i ESO, des del Geoparc de la Catalunya Central l'han volgut "obrir a altres àmbits que no són estrictament de l'educació formal i que es vulguin dotar de continguts geològics, com pot ser el sector de l'oci, per exemple, i les empreses de guiatge", assegura Climent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Sant Vicenç iniciarà el mes vinent la reurbanització d´un dels vials de ronda

Sant Vicenç iniciarà el mes vinent la reurbanització d´un dels vials de ronda

L'actuació al Via Augusta, connector del sector nord, és la de més volum del pressupost d'enguany

Enllaços recomanats: Premis cinema