Empreses de telefonia són les que reben més reclamacions a la Catalunya Central

El total de reclamacions va baixar l'any passat el 20% respecte les del 2014

22.04.2016 | 14:09

La directora de l'Agència Catalana de Consum, Montserrat Ribera, ha presentat aquest divendres el balanç d'actuacions del 2015 en defensa dels drets dels consumidors a la Catalunya Central. A les comarques centrals es van presentar 1.960 reclamacions l'any passat, un 20% menys que el 2014. Ribera ha destacat que això vol dir que les empreses d'aquesta demarcació "han fet bé les coses i que les empreses prenen consciència i fan les coses ben fetes". El 46,1% de les reclamacions es van fer a empreses de telecomunicacions i internet. Telefònica, Vodafone, Endesa, Orange i Gas Natural són les que lideren el rànquing i superen el centenar de reclamacions. Tanmateix, també són les que tenen un major índex de resolució, i set de cada deu casos s'acaba solucionant fora de la via judicial.

En l'àmbit de resolució de conflictes de consum, s'han resolt 1.167 casos per la via de la mediació i s'han acordat 112 laudes a la demarcació. D'altra banda, el primer trimestre de 2015 es va tancar el procés de tramitació de les preferents de Catalunya Caixa. Durant l'any passat, es va acordar els darrers 75 laudes d'afectats per les preferents a la Catalunya Central. Com a dada de tancament, el procés s'ha conclòs amb la resolució de 3.985 casos per laudes a les comarques de la Catalunya Central, que han suposat el retorn de 35,2 MEUR als afectats.

En total, a les comarques centrals es van presentar 1.960 reclamacions l'any passat, un 20% menys que el 2014. El 46,1% de les reclamacions es van fer a empreses de telecomunicacions i internet. Fet que, segons Ribera, respon també al fet que són les empreses que acumulen més número de contractes perquè, a cada família, hi ha diversos contractes. La presentació ha comptat també amb la presència de la directora dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement a la demarcació, Bàrbara Minoves, del subdirector general de Disciplina de Mercat, Albert Melià, i del subdirector general d'Atenció a Consumidor, Josep Maria Recasens. Línies de treballRibera, que ocupa el càrrec des del març d'aquest mateix any, ha explicat que una de les línies de treball de cara aquest 2016 és aconseguir que els establiments s'adhereixin a la junta arbitral perquè és una manera de donar garantia als seus treballadors. "És un sistema de mediació i arbitratge gratuït, molt més ràpid que un sistema judicial", ha explicat. Ribera ha explicat que, pel que fa als ajuts per al subministrament de serveis bàsics, a les comarques centrals s'han beneficiat 360 famílies. Per comarques, 123 a Osona, 216 al Bages, 8 a l'Anoia, 5 al Berguedà i 8 al Moianès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema