Promineria vol fer un pas endavant de la mà del gremi d'Àrids de Catalunya i del Col·legi d'Enginyers Tècnics de Mines de Catalunya per extendre el seu àmbit d'actuació a activitats extractives del territori que no estiguin exclusivament relacionades amb la potassa.

El primer que farà Promineria és contactar amb les dues organitzacions i els proposar incorporar-se al Consell Assessor de l'entitat, d'acord amb la voluntat expressada de forma unànime pels membres d'aquest òrgan a l'última reunió ordinària de l'any. Paral·lelament, s'iniciarà un procés per començar a establir contactes amb les empreses que treballen en l'àmbit de l'activitat extractiva a la comarca per tal de buscar sinergies i incorporar-les als objectius de defensa de la mineria i de l'activitat industrial de l'associació.

L'entitat, en plena activitat

Promineria va aprovar l'octubre del 2015 la creació del Consell Assessor com un nou òrgan de caràcter consultiu que té la finalitat d'avaluar l'activitat de la plataforma i fer propostes per tal d'orientar l'estratègia i fer-la més activa i operativa.

En la passada reunió, entre altres coses, va servir per analitzar les novetats que s'han produït en els processos que afecten el projecte miner d'ICL Súria-Sallent, i les mesures que el Pla Director Urbanístic del Bages preveu per regular el desenvolupament de l'activitat minera, tant per donar seguretat jurídica als projectes futurs com per les propostes encaminades a gestionar l'impacte que ha generat l'activitat històricament, en concret, la reducció progressiva del dipòsit salí del Cogulló.