El Tango, el Sucre, el Nemo, el Drac, el Ruc i 60 gossos més de Creu Roja que han mort al llarg dels darrers anys ja tenen el seu nom escrit per a la posterioritat. Amb motiu del Dia Internacional del Gos de Rescat, la residència dels Tres Pins de Balsareny va inaugurar aquest diumenge un monòlit d'homenatge de tots els gossos que han format part de la unitat canina de Creu Roja i que han mort, per edat o per malaltia.

L'escultura ha estat dissenyada pel director del grup, Enric Bruch, i incorpora les plaques amb el nom de tots els gossos traspassats, amb les seves dates de naixement i de defunció. A partir d'ara, s'hi aniran afegint el nom de tots els gossos que vagin morint.

"Sempre estaven preparats per sortir a la recerca d'una persona, fes fred o calor, amb pluja o no", resa una placa de l'escultura. El text afegeix: "Sempre ens animaven, amb tan sols una mirada feien que no perdéssim les ganes i la il·lusió de ser cada dia millors. Tot i que ja no estan entre nosaltres, mai podrem oblidar el treball i esforç que van fer per veure'ns somriure".

A l'acte, hi van assistir el vicepresident de Creu Roja, Josep Quitet, i l'alcalde, Albert Neiro.