L'Ajuntament d'Artés ha convocat un concurs per seleccionar un logotip destinat a ser la imatge del Centenari de la Revolta dels Burots, que es commemorarà el proper 2 de gener, i que pugui ser utilitzat en la difusió de les activitats i en el material de marxandatge. Aquest concurs s´iniciarà el proper diumenge 1 de maig.

Aquesta és una de les primeres iniciatives concretades pel grup de treball creat per organitzar aquesta commemoració del centenari de la Revolta del Burots, format per representants dels grups municipals i tota aquella gent que a títol individual vulgui aportar idees, informació i treball al grup.

La comissió ha cregut ideal iniciar aquest concurs l'1 de maig per l´analogia entre el que simbolitza el Dia del treballador i el que va significar la Revolta dels Burots (l´alliberament de les classes populars vers el caciquisme). Fins al 27 de maig es podrà participar al concurs amb un premi de 300 euros.

Des del passat 28 de febrer, un grup de persones es troba amb assiduïtat per a preparar aquesta efemèride. Les línies de treball de la comissió són moltes i variades. Per exemple, s´ha demanat suport a un historiador local, Adrià Cases, que farà una recerca exhaustiva per completar la informació sobre els fets.

L'Ajuntament va establir una partida als pressupostos del 2016 i 2017 per cobrir les despeses de tots els actes de commemoració, augmentable segons els criteris del Grup de Treball.