La Fundació Alícia és entre els guardonats amb el Premi Nacional de Recerca 2015, que convoquen cada any la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. El veredicte ja es va donar a conèixer el desembre passat, però no ha estat fins ara que s'ha fet pública la data d'entrega: el 10 de maig al Teatre Nacional de Catalunya, amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont.

En concret, la Fundació Alícia ha estat guardonat amb el Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I, per la seva trajectòria en projectes d'innovació, desenvolupament i millora de processos i productes per a la indústria alimentària, farmacèutica, i de restauració.

El Premi Nacional de Recerca ha estat per al director del programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, Manel Esteller. El professor d'investigació ICREA de l'Institut de Ciències Fotòniques Frank Koppens s'ha endut el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove; la Fundació Catalunya-La Pedrera ha guanyat el Premi Nacional de Mecenatge Científic; i el programa Quèquicom (de TV3), el Premi Nacional de Comunicació Científica.