Súria rep el vistiplau del Govern per a l'avanç d'un pla urbanístic de contenció

El nou pla general que s'està tramitant preveu uns marges de creixement molt inferiors als que hi havia fins ara

29.04.2016 | 07:32

La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central va donar ahir el vistiplau a l'avanç del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Súria. El document, segons va detallar Agustí Serra, director general d'Urbanisme, "racionalitza" les perspectives de creixement de població i les "adapta a la realitat del municipi i del país". Les normes actuals, que daten del 2003, permetien un creixement de població estimat de fins a 13.500 habitants -actualment hi ha 5.927 veïns- i el nou document en preveu un de només 600 habitants.
A més, el nou POUM estableix un marc urbanístic per regular l'activitat minera que hi ha a la població. Serra va detallar que l'any 2003 la mineria estava en decadència i es va elaborar un planejament "pensant en una perspectiva de tancament de les mines i, per tant, una transformació del sòl industrial", que ara s'ha capgirat cap a uns plans d'expansió.
D'altra banda, les normes subsidiàries de planejament del 2003 també feien unes previsions de creixement molt importants i preveien donar cabuda a una població de fins a 13.500 habitants, més del doble dels veïns actuals. En aquest sentit, Serra ha dit que la tendència dels darrers anys ha estat una lleugera pèrdua de població a Súria, motiu pel qual el nou POUM "racionalitza i adapta les necessitats de creixement a la realitat del municipi i del país".
Així doncs, el document estableix que hi pot haver un creixement de fins un màxim de 600 habitants amb la construcció d'uns 200 habitatges. A més, desclassifica tots els sectors que es troben en sòls amb pendents superiors al 20% i els que estan molt allunyats del nucli urbà.
Pel que fa als àmbits situats davant del riu Cardener i les hortes, el document proposa reduir al mínim possible els nous desenvolupaments. Una bona part d'aquests terrenys es troben en una zona inundable i diferents estudis geològics recomanen minimitzar-hi les possibles construccions.
Súria acull una part de les instal·lacions de mineria potàssica del Bages des de fa més d'un segle, actualment explotades per l'empresa Iberpotash.
El nou POUM estableix que el planejament municipal recollirà les determinacions que faci en aquest sentit el Pla director urbanístic (PDU) de la mineria del Bages, actualment en redacció per part del departament de Territori i Sostenibilitat i que és d'un rang superior al pla urbanístic municipal.
A més, Serra ha explicat que el nou document també inclourà totes les modificacions del planejament actual que s'han fet en l'últim any i mig per poder desenvolupar diferents activitats relacionades amb la mineria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema