Després de 7 edicions consecutives de funcions, les Enramades de Sallent d'enguany (del 26 al 30 de maig) no tindran l'espectacle del Retaule dels Embotits. La coral Nova Harmonia, que l'ha organitzat sempre, ha decidit fer un descans "per agafar idees i renovar-nos", però amb la promesa de tornar l'any que ve, segons ha assegurat l'entitat.

El Retaule dels Embotits porta a l'escenari la llegenda que explica la gesta aconseguida fa uns segles pels sallentins quan van poder foragitar l'atac d'uns bandolers embotint sacs amb palla en forma de ninots, i que van col·locar en un dels portals de la muralla simulant que eren defensors. Aquesta representació s'ha convertit en un dels principals emblemes de les Enramades, però després de 7 anys, i tot i que s'hi han anat introduint canvis, "hauríem tornat a fer una funció molt semblant", explica el fins ara president de la coral Nova Harmonia i actual membre de la junta vinculat al Retaule, Quim Sorribas. Precisament, el que es vol evitar "és fer una cosa repetitiva", i per qüestions d'agenda i pel volum de persones implicades "és complicat" poder innovar en cada edició. Per això l'any que ve es farà una nova funció "i després valorarem" si es manté anualment o si passa a ser biennal, segons Sorribas i l'actual presidenta de la coral, Lídia Vilamala.

La representació del Retaule dels Embotits mou cada any una setantena de persones, entre actors, cantants, músics i personal encarregat de la logística. I és que, a banda dels membres de la coral, implica diverses entitats, com els geganters, i el grup de teatre. Aquest volum es mantindrà (o fins i tot pot créixer) en properes edicions, si bé "tot just rumiem possibles novetats". Sense res definitiu, es pensa a introduir noves escenes, cançons o balls, o "mirar de fer una representació més interactiva". El Retaule es feia cada any el dissabte d'Enramades a la nit. Enguany, la coral organitzarà un concert d'havaneres, sardanes i rom cremat dissabte, però a 2/4 de 8 del vespre a la plaça d'Anselm Clavé.