L'escola pública Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages ha rebut enguany 2.771,25 euros de la seva participació en el programa Euronet 50/50. És una iniciativa que pretén promoure l'estalvi energètic d'escoles i instituts mitjançant un incentiu econòmic consistent en el retorn al centre del 50 % de l'estalvi aconseguit durant l'any per part de l'Ajuntament, que és qui assumeix les factures que generen en electricitat i calefacció. L'entrega del taló la va fer l'alcalde, Joan Carles Batanés, en el marc d'una jornada festiva i de reconeixements coincidint amb el final de curs.

La celebració es va fer a la pista coberta de l'escola i va reunir 370 alumnes i professors. A banda de l'entrega del taló, els alumnes de 5è i 6è van rebre un diploma acreditatiu per haver fet llegir i haver comentat contes infantils a alumnes de primer. D'altra banda, l'alumne Joan Gómez va rebre un reconeixement per haver passat a la ronda final del concurs estatal de matemàtiques Panagea 2016 que es va fer a la Universitat Abat Oliba. Va quedar en 26ena posició de 2044 participants de la demarcació de Barcelona, i en la número 232 dels 10.374 participants de la seva mateixa edat de tot l'estat espanyol.

Així mateix, es va reconèixer els alumnes Arnau Guerra, Pol Hernández, i Bernat Ledesma, de 6è, per haver estat d'entre l'1 % dels alumnes amb més bona nota de tot Catalunya en la prova de matemàtiques Canguret, en què van participar més de 12.000 joves. Entre els professors, també es va homenatjar Carme González, que es jubila després d'haver treballat 16 anys a l'escola. Finalment, l'acte es va cloure amb una cançó de comiat per part dels alumnes de sisè, que deixen el centre.