Un any més, centenars de santpedorencs i santpedorenques s´aplegaran al pla de l´ermita de Santa Anna de Claret per celebrar la festa de la patrona del municipi, aquest dimarts. Les activitats arrenquen aquest dilluns amb la renovació del Vot de Poble, l´ofrena a Santa Anna i la mostra de cultura popular a càrrec de les colles de Santpedor. Aquest dimarts, els actes centrals seran la caminada popular de pelegrinatge a les ermites i la missa a l´aire lliure.

Aquest dilluns a la tarda, en el marc dels actes previs al dia de la patrona, també tindrà lloc, a la plaça Gran, el berenar i ball de Sant Jaume que organitza la llar d´avis de Ca l´Arola. El Toc de Flabiol dels Segadors de Santpedor obrirà el seguit d´actes commemoratius que tindran com a moments àlgids el lliurament de la bandera de Santpedor a la Societat Ocellaire, l´entitat que l´endemà la portarà fins al pla de l´Ermita encapçalant el pelegrinatge a les 7 del matí, i el lliurament simbòlic, a càrrec de l´alcalde Xavier Codina, de l´ofrena del poble al rector de la parròquia de Sant Pere d´Or. La tarda finalitzarà amb la tradicional mostra de cultura popular, amb les actuacions dels Castellers, la colla bastonera Els Picarols, la Colla Gegantera de Santpedor, els Bous de Foc i la colla sardanista Aires d´Or que dimarts ballarà la tradicional sardana durant l´ofici religiós a l´exterior de l´ermita.

La diada de Santa Anna començarà aquest dimarts, a les 6 del matí, amb les matinades pel casc antic, de la mà dels Grallers de Santpedor. El grup sortirà de la plaça Gran en un recorregut que portarà la música fins a l´ermita de Sant Francesc. Una hora més tard, començaran el camí els santpedorencs i santpedorenques que participin a la caminada popular de pelegrinatge a les ermites que encapçalarà la bandera de Santpedor i l´ofrena a la patrona.

A les 9 del matí, s´oficiarà la missa en honor a Santa Anna amb l´ofrena de poble i l´esmorzar de germanor a base de botifarra a la brasa. Ja a la tarda, l´ermita acollirà també el tradicional rosari i cant dels Goigs, a 2/4 de 7 de la tarda, davant l´edifici de l´ermita. Després de les celebracions tindrà lloc una audició de sardanes, a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell, que interpretaran la composició ´A Santa Anna de Claret´, del mestre Joan Lázaro.