Sant Salvador de Guardiola ha aconseguit reduir el 23 % (fins l'any passat) les emissions de carboni (CO2) respecte de les que hi havia l'any 2005, tres punts percentuals més del que s'havia fixat quan el 2009 el municipi es va adherir al Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES), en què el compromís era arribar a una reducció del 20 %.

La millora s'ha aconseguit gràcies a la implementació de diverses de les 43 accions que preveu el pla. Bàsicament hi ha ajudat la posada en marxa del Districte Energètic i la xarxa de calor amb biomassa que en aquest moment climatitza quatre equipaments municipals, així com la substitució dels llums de mercuri per la nova il·luminació tipus LED al nucli del Calvet, i la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum a l'edifici de l'Ajuntament.

L'objectiu de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola és aconseguir reduir les emissions el 40 % en l'horitzó de l'any 2030. En aquest sentit, l'alcalde, Albert Miralda, apunta que l'Ajuntament "revisarà el PAES per incloure noves accions que ens permetin seguir treballant en aquesta línia i complir uns objectius tan necessaris com ambiciosos".