Sallent crea un servei gratuït per anar a peu a escola que se suma al de bus

S'han dissenyat quatre itineraris, cadascun amb un acompanyant, que es posaran en marxa el 13 de setembre per entrar al matí i per sortir a la tarda

26.08.2016 | 07:37

L'Ajuntament de Sallent oferirà a partir d'aquest proper curs un servei d'acompanyament a peu dels infants a les escoles del poble. Serà gratuït, i s'afegirà al que ja funciona pagant amb bus.

Els camins escolars per fer caminant constaran de quatre itineraris per mirar de cobrir al màxim tot el nucli urbà, amb els punts de partida al passeig Guillem Viñas i als carrers Josep Potellas, Milà i Fontanals, i Secretari Bonet (vegeu més detalls de cada recorregut a la infografia). Cada un tindrà un monitor posat per l'Ajuntament que acompanyarà els infants, i tots quatre confluiran davant del parc municipal Pere Sallés, on es concentren l'escola bressol Esquitx, l'escola pública Torres Amat i l'escola Vedruna, les tres que hi ha al municipi (a banda de la del nucli de Cabrianes).

Més que un servei alternatiu, els camins escolars a peu volen ser un complement al servei de bus, que ja fa uns 5 anys que funciona i que finalment es mantindrà. A més, ho farà amb les mateixes parades, a l'Estació, Balmes, la Catalana, plaça Catalunya, el camp de futbol, Verge de Fussimanya, i escoles.

L'alcalde, David Saldoni, explica que l'Ajuntament s'havia plantejat suprimir aquest servei, però el curs passat va tenir prop d'una quarantena d'usuaris de forma habitual, i s'ha valorat la necessitat de donar-li continuïtat, "sobretot pensant en els nens més petits, que poden tenir dificultats per anar a peu", apunta l'alcalde. El bus té 55 places, i, per això, en cas de molta demanda es prioritzaran (com ja es feia fins ara) els infants menors de 8 anys i que tinguin més distància entre casa seva i el centre escolar, de la mateixa manera que els itineraris per fer a peu estan especialment pensats per a infants majors de 8 anys.

En tots dos casos el servei es posarà en marxa el dimarts 13 de setembre (primer dia d'escola a Sallent, perquè el dilluns encara serà festa major), i amb els horaris d'entrada a les 9 del matí i de sortida a les 5 de la tarda. El migdia no es cobrirà, tenint en compte que alguns infants es queden a dinar als centres i altres ja els recull la família. La diferència és que el servei de camí escolar a peu serà gratuït, i el bus s'haurà de pagar amb una revisió de tarifes que l'Ajuntament encara ha d'aprovar (el curs passat costava 55 euros anuals per alumne)

Es busca la descongestió
La incorporació, aquest curs, del servei dels camins escolars a peu ha estat a petició del Consell Escolar Municipal, després que va copsar la necessitat a partir d'una enquesta feta a les famílies.

L'Ajuntament s'hi ha avingut, i amb els dos serveis conjunts (a peu i en bus) "pretenem crear estratègies sostenibles i tan econòmiques com sigui possible per portar els nens a escola", explica l'alcalde, David Saldoni, i d'aquesta manera, intentar que en l'entrada i sortida de les escoles s'acumulin el mínim de cotxes a la zona escolar ia a la plaça de Santa Maria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema