L'Ajuntament de Callús vol afrontar l'any que ve les obres de millora que té pendents al passeig d'Anselm Clavé, i ho farà en base al projecte que els veïns hagin escollit en un procés participatiu.

Ja fa gairebé tres anys de la inauguració de les reformes del tram superior d'aquest passeig (el que hi ha per sobre de la carretera de Cardona), que el van convertir en una avinguda amb més espai per a la circulació de vehicles. Aquella obra era necessària per resoldre els problemes viaris que s'havien generat en aquest punt, que va esdevenir la principal porta d'entrada i sortida del nucli urbà després del tancament de l'accés sud des de la C-55. Ara es vol intervenir en el tram del passeig que va des de la carretera de Cardona fins al capdavall del poble (el carrer de la Font), però en aquest cas "no volem una carretera, sinó mantenir el passeig, però que sigui modern", segons va apuntar el regidor d'Urbanisme, Lluís Martí.

I és que en la reforma anterior es va suprimir l'àrea central del passeig per deixar un ampli vial per a la circulació viària concentrat al mateix marge, per bé que l'espai perdut per als vianants es va mirar de compensar eixamplant la vorera de l'altra banda. Aquesta vegada, l'estructura no es modificarà i es mantindrà el passeig central amb els dos vials per a la circulació de vehicles a cada costat, però es vol modernitzar l'aspecte del passeig, renovar el mobiliari, i arreglar els desperfectes que acumula després que no s'hi hagi fet cap intervenció integral en la trentena d'anys que fa que es va construir. "El paviment és de quitrà sense una segona capa de polit, i amb el temps s'hi han fet forats que s'han anat tapant com s'ha pogut, però sempre a base de pegats", va explicar Martí.

Una ajuda de la Diputació

L'Ajuntament ha considerat que al passeig li convenia una reforma, i és l'obra que ha prioritzat a l'hora de demanar subvencions a la Diputació, que aportarà 253.000 euros per al finançament de l'obra, que s'haurà d'executar el 2017.

Com que encara no hi ha projecte, no se sap exactament quant costarà, "però això és el que tenim per gastar de la Diputació", va apuntar l'alcaldessa accidental i regidora de participació, Mireia Lladó. L'arquitecte municipal treballarà a partir d'aquest setembre en el disseny de diverses propostes que després se sotmetran a votació popular, mitjançant un procés participatiu que s'obrirà a tots els veïns, per bé que encara no se n'han concretat els termes. "Fa pocs dies que hem sabut que tindríem aquesta subvenció", va dir Lladó, i ara es posarà fil a l'agulla per poder avançar en el projecte.