Una al·legació d'Autema fa ajornar la generalització dels descomptes a la C-16

La mesura havia d'entrar en vigor avui, però no ho farà fins que es resolgui la petició de la concessionària

02.09.2016 | 07:35
Peatge troncal de l´autopista de Terrassa a Manresa.
Peatge troncal de l´autopista de Terrassa a Manresa.

L'extensió a tots els recorreguts dels descomptes que des del gener passat s'apliquen a l'autopista Terrassa-Manresa (C-16) i que havia d'haver entrat en vigor avui, 1 de setembre, haurà d'esperar. L'empresa concessionària Autema ha al·legat contra aquesta nova resolució, de manera que la Generalitat no la podrà aplicar fins que no resolgui les al·legacions.

La modificació d'aquestes bonificacions les va anunciar el conseller de Territori, Josep Rull, en una reunió el juliol passat amb representants de les comarques centrals. Es tracta de fer extensiu a tots els recorreguts de l'autopista el sistema de descomptes que s'aplica des del gener però que ara queda limitat als moviments de vehicles entre el peatge de Castellbell i l'enllaç 54, entre Sant Fruitós i Navarcles. En canvi, la nova proposta també permetrà incloure en els descomptes els vehicles que vénen per la C-16 des de Sallent (o que hi van), i que fins ara no en gaudien.

Les nombroses protestes que aquestes limitacions van generar al territori, i els pèssims resultats que fins ara ha donat el sistema de descomptes amb les limitacions que conté (no s'ha traspassat el volum esperat de vehicles de la C-55 a l'autopista), van fer reaccionar el Govern, que va aprovar la modificació del decret, amb la intenció de poder aplicar els canvis a partir del mes de setembre.

En el seu dia, el Govern ja va advertir de la possibilitat que Autema hi al·legués en contra, i si això passava, com és el cas, va anunciar que les noves mesures entrarien en vigor el gener. Tanmateix, fonts del departament de Territori i Sostenibilitat prefereixen, de moment, no fixar cap data per a l'entrada en vigor de la nova mesura, tenint en compte que no se sap quan hi haurà una resposta a les al·legacions. Qui s'ha de pronunciar és la Comissió Jurídico-Assessora, que ha d'emetre un informe resolutiu.

La modificació del decret vol estendre les bonificacions quant als recorreguts, però mantindrà igualment les condicions temporals que ja hi ha ara, és a dir, en dies laborables i en les franges horàries de 7 a 2/4 d'11 del matí, i de 5 a 9 de la tarda. En aquests horaris, la bonificació serà del 100 % per als vehicles que surten de l'autopista al peatge de Castellbell venint del nord (també des de Sallent quan la mesura entri en vigor), i per als que hi entrin en aquest mateix sentit. Per als que passin pel peatge troncal i continuïn per l'autopista, aquest descompte és del 50 %.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Uns masovers d´Artés eviten ser desnonats perquè tenen una seixantena d´animals

Uns masovers d´Artés eviten ser desnonats perquè tenen una seixantena d´animals

La parella té gossos de caça, cabres, gallines, oques i un porc vietnamita

Artés torna el rellotge al vell campanar després d´un segle

Artés torna el rellotge al vell campanar després d´un segle

Un acapte popular impulsat per la revista L'Artesenc ha permès la recuperació

El Bages és la comarca catalana on és més car llogar una sala de vetlla

El preu mitjà als tanatoris bagencs és de 961 euros, mentre que al conjunt de Catalunya és de 358...

Enllaços recomanats: Premis cinema