Quatre restaurants de la Catalunya Central participaran enguany en el projecte "Restaurants contra la fam: plats que alimenten", de l'ONG Acció contra la Fam. Els establiments que se sumen al projecte són el Lauburu d'Abrera, El Tastet de l'Abat a Manresa, l'Hípica Can Prats de Piera i el Marisquer Can Ladis de Sant Fruitós de Bages.

Segons Acció contra la Fam, aquesta és la major iniciativa solidària de l'hosteleria a l'estat espanyol. La d'enguany és la setena edició i té la col·laboració de la Federació Espanyola d'Hosteleria. El xef Joan Roca del Celler de Can Roca és la imatge promocional de la campanya.

Els restaurants participen en la campanya servint "plats que alimenten". A les seves cartes, els establiments oferiran menús i plats "solidaris". Per cadascun que esculli el client, es destinaran entre 0,5 i 0,2 euros per finançar la prevenció, el diagnòstic i el tractament de la desnutrició.