L´ajuntament de Fonollosa ha instal·lat tres desfibril·ladors externs automàtics (DEA) situats en els equipaments mèdics dels nuclis de Fonollosa, Fals i Canet de Fals, amb l´objectiu de poder actuar davant possibles casos d´aturada cardíaca. Els aparells, que es poden trobar a fora dels consultoris mèdics, són d´ús públic i funcionen a través d´un sistema automàtic que permet que els pugui fer servir qualsevol persona en qualsevol moment. Compten amb un sistema d´alarma que automàticament es posa en contacte amb el 061 / 112 (telèfon d´emergències) en el moment que algú n'obre la tapa. Per poder oferir el servei, l´ajuntament de Fonollosa va haver de signar un conveni amb el Servei d´Emergències Mèdiques (SEM), que mobilitza automàticament una ambulància en el cas que algú en faci ús.

Segons l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, «amb la instal·lació de desfibril·ladors el govern municipal pretén augmentar les possibilitats de supervivència davant d´una aturada de cor, sobretot tenint en compte que, per qüestions de distància, a alguns punts del municipi una ambulància pot tardar al voltant de 20 o 25 minuts a arribar-hi. Qualsevol casa aïllada, davant d´una situació d´aquest tipus, pot desplaçar-se a buscar el DEA al mateix temps que alerta els serveis d´emergència».

De cara a principis d´octubre s´oferiran cursos gratuïts oberts a la ciutadania, les entitats i els establiments comercials.