Súria celebrarà una nova edició de la Setmana de la Gent Gran

Tindrà lloc entre els dies 3 i 7 d'octubre amb múltiples activitats

26.09.2016 | 18:28
Súria celebrarà una nova edició de la Setmana de la Gent Gran
Súria celebrarà una nova edició de la Setmana de la Gent Gran

La Setmana de la Gent Gran de Súria se celebrarà entre els dies 3 i 7 d'octubre, amb xerrades, activitats de salut i benestar, un cinefòrum i la presentació d'un llibre de receptes que ha estat elaborat amb la col·laboració de les persones grans de la vila.

La presentació del llibre de receptes tindrà lloc dilluns 3 d'octubre i serà el primer acte de la Setmana de la Gent Gran. Aquesta publicació ha estat impulsada per l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament amb l'objectiu de recopilar receptes tradicionals i promoure els productes suriencs.

El llibre de receptes serà distribuït gratuïtament a les persones assistents a l'acte, que tindrà lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila. La presentació de la publicació inclourà una xerrada de la nutricionista i escriptora Josefina Llargués, i un tast de productes típics de Súria.

L'organització de la Setmana de la Gent Gran és a càrrec de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament, amb el suport de l'Associació de Gent Gran, el Casal de la Dona, l'Obra Social La Caixa i la Diputació de Barcelona.

El programa d'actes també inclou l'inici de les sessions d'exercicis als espais lúdics i desalut de la vila per a a aquest nou curs, una altra activitat de l'àrea de Benestar Social. Aquesta primera sessió es farà a l'espai lúdic de salut del barri de Salipota (dijous 6 d'octubre).

Un altre dels actes de la Setmana serà la presentació de les activitats del Consell Municipal de la Gent Gran per a aquest curs 2016-17.

El programa complet de la Setmana de la Gent Gran és el següent:

Dilluns 3 d'octubre

€ 17.00 h. Presentació del Llibre de Receptes elaborat amb la col·laboració de la gent gran de la vila. Aquesta publicació, impulsada per l´àrea de Benestar Social de l´Ajuntament i el Consell Municipal de la Gent Gran, serà distribuïda gratuïtament a les persones assistents. Salutacions de l´alcalde Josep Maria Canudas i de la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa. Xerrada: ´Els valors de la cuina de tradició i saludable´, a càrrec de la nutricionista i escriptora Josefina Llargués. Tast de productes típics de Súria, amb la col·laboració del Casal de la Dona, bar-restaurant Copi i Fleca de la Font. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dimarts 4 d'octubre

€ 17.00 h. Xerrada-taller: ´La música al llarg de la vida d´una persona´. Activitat sobre la influència positiva de la música en el nostre organisme. A càrrec de Joan Capafons, psicòleg i psicoterapeuta, i de Maira Espriu, infermera i musicoterapeuta. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dimecres 5 d'octubre

€ 17.00 h. Cinefòrum: ´El nostre últim estiu a Escòcia´. Pel·lícula britànica de l´any 2014 sobre una família estressada que aprofita les vacances d´estiu per visitar l´avi, que viu en un poblet d´Escòcia. Activitat promoguda per l´Obra Social La Caixa. Lloc: L´Esplai (Associació de Gent Gran).

Dijous 6 d'octubre

€ 9.00 h. Sessió d´exercicis a l´espai lúdic i de salut del barri de Salipota. Exercicis senzills de manteniment per treballar les facultats físiques i sensorials, dirigits per Nati Nieto. Cal anar-hi amb roba i calçat molt còmode. L´espai lúdic i de salut del barri de Salipota és ubicat a l´alçada del carrer Pompeu Fabra, número 110. Lloc: espai lúdic i de salut de Salipota. Després de la sessió hi haurà un esmorzar
per a les persones participants.

€ 17.00 h. Xerrada: ´Accessibilitat i eliminació de barreres al domicili´. Xerrada sobre les adaptacions bàsiques del domicili per garantir la seguretat de les persones grans, així com els ajuts tècnics i altres mecanismes per implantar-les. A càrrec d´Arnau Castells, terapeuta ocupacional de Sírius-Centre Josep Orgué (Igualada). Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Divendres 7 d'octubre

€ 17.30 h. Acte de cloenda de la Setmana de la Gent Gran. Salutació de la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa. Presentació de les activitats del Consell Municipal de la Gent Gran per a aquest curs 2016-17. Taller d´expressió corporal i humor a càrrec de Paqui Borjas, educadora, art-terapeuta i clown. Berenar de germanor. Lloc: L´Esplai (Associació de Gent Gran). Fotos joves amb gent gran de la vila En el marc de la campanya ´Tracta´m bé´, l´Ajuntament de Súria i l´institut Mig-Món conviden tots els nois i noies d´11 a 18 anys a fer-se fotos (selfies i altres imatges) amb una o diverses persones grans (familiars, amics, veïns...), reflectint un moment de trobada o una activitat compartida. Aquesta activitat forma part del programa de la Setmana de la Gent Gran. Les millors fotos serviran per elaborar el nou cartell promocional de la campanya ´Tracta´m bé´, que promou els bons tractes amb les persones grans. Les bases d´aquesta
activitat es podran consultar al web municipal (www.suria.cat).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navàs impulsa un projecte pioner per fomentar la producció i el comerç local

Es potenciaran els horts socials, la creació d'un banc de terres i un de llavors i la reforma de...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Els treballs s'executaran l'any que ve i inclouen crear un tercer carril per a avançaments en...

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Enllaços recomanats: Premis cinema