Combatre els rumors sobre les persones nouvingudes és el principal objectiu d´un taller formatiu que el Consell Comarcal del Bages adreça especialment a professionals de l´àmbit social. Està orientat a oferir eines i a preparar les persones assistents perquè siguin capaces de dissenyar estratègies antirumors que contribueixin a desmuntar els prejudicis sobre la diversitat cultural. Prioritàriament el curs s'adreça a professionals del camp social que treballin al Consell Comarcal del Bages, a Serveis Socials municipals, a àrees de Dona, Igualtat, Immigració, Ciutadania, Acollida, Joventut, Ensenyament, etc.

El taller, de caire pràctic i participatiu, tractarà temes com la immigració avui a Catalunya, estereotips, prejudicis i rumors, definicions, origen, funcions i conseqüències, principals rumors sobre immigració, estratègies per desmuntar els estereotips, bones pràctiques, etc. L´objectiu és aportar eines per comprendre el funcionament dels estereotips, els prejudicis i els rumors, compartir experiències i identificar els principals rumors que circulen actualment sobre les persones immigrades.

El curs, gratuït, es farà els dies 2 i 9 de novembre als matins i cal reservar plaça a través del correu ninbm@ccbages.cat o al telèfon 93 693 03 78. La inscripció està oberta fins al proper dilluns 10 d´octubre. El curs durarà 10 hores, que es faran de 10 del matí a 3 del migdia, els dimecres 2 i 9 de novembre, a la seu del Consell Comarcal del Bages, a Manresa.