Súria ja disposa del seu propi «Llibre de Receptes», que recull diverses propostes de cuina tradicional que hi han aportat persones grans del poble. Ha estat una iniciativa de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament i del Consell Municipal de la Gent Gran, que han aprofitat la setmana de la Gent Gran que se celebra aquests dies per fer-ne la presentació.

Amb aquesta publicació es vol preservar part de la cultura gastronòmica tradicional de la vila de cara a les futures generacions a través de l'experiència de la gent gran, a qui l'Ajuntament agraeix la col·laboració i anima a seguir compartint aquests coneixements per jugar «un paper actiu en la societat», segons va apuntar la regidora de Benestar Social, Carme Besa, en la presentació que s'ha fet aquesta setmana. L'acte també va incloure una xerrada de la nutricionista Josefina Llargués, en què va defensar l'alimentació tradicional com la més saludable, i un tast de productes de Súria.

Els actes, a la recta final

La Setmana de la Gent Gran de Súria s'acaba aquest divendres amb un acte de cloenda, a partir de 2/4 de 6 a l'Esplai. Comptarà amb la presència de la regidora Carme Besa, i servirà per presentar les activitats del Consell Municipal de la Gent Gran per al curs 2016-17. També hi haurà un taller d'expressió corporal i humor a càrrec de la clown Paqui Borjas, i un berenar de germanor.

A banda de la presentació del llibre, la Setmana de la Gent Gran de Súria també ha comptat amb una xerrada-taller sobre la influència positiva de la música i un cinefòrum. A més, s'ha acompanyat de la iniciativa anomenada Tant per compartir, que convida nois i noies d'entre 11 i 18 anys a fer-se selfies reflectint un moment de trobada o una activitat compartida amb persones grans.