La programació de tardor a Món Sant Benet comença aquest dissabte amb ´El Temps de les ànimes´, que és perllongarà fins al 27 de novembre. La tardor omplirà de colors els voltants de l´antic monestir amb una proposta que combinarà cultura, oci i gastronomia. Sense perdre l´Any Ramon Casas de vista, aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, arriba el cinquè mercat de Tots Sants, que enguany estarà inspirat en l´època i la seva figura. La plaça s´omplirà de parades en les que es podran trobar hortalisses, pa ecològic, vi, cervesa, formatges, embotits, cítrics de les terres de l´Ebre, xocolata, mel o neules.

En paral·lel, s´habilitarà un espai específic on es podran degustar les propostes gastronòmiques de tardor de Món Sant Benet amb maridatge de vins de D.O. Pla de Bages, i també hi haurà una demostració d´oficis artesans. Un rellotger, un ferrer, un luthier, un pipaire, un cerer i una cistellera permetran als visitants conèixer, de ben a prop, en que consisteix la seva professió.

Durant el mercat hi haurà diverses activitats en paral·lel, com ara passejades en poni fins al camí dels horts o un taller de decoració de galetes de mantega, que es farà, de forma continuada, durant tot el dia. També es realitzaran espectacles infantils amb la companyia De Parranda.

´El Temps de les ànimes´ inclou tallers familiars, animació infantil, mercat amb productes artesanals de temporada i una oferta gastronòmica de tardor al restaurant La Fonda. L´objectiu és acostar als visitants als elements més característics d´aquesta estació.

Un dels protagonistes d´aquesta edició és la visita ´Ramon Casas i la mirada de Júlia´. Després del miler de visitants a les representacions de l´estiu, les visites, emmarcades en la programació de l´Any Ramon Casas, tornen aquesta tardor.

Durant ´El Temps de les ànimes´ Món Sant Benet oferirà tres tallers familiars especials per donar la benvinguda a la tardor. ´Dolços de Tardor´ permetrà elaborar receptes dolces aprofitant els fruits que arriben amb els primers freds. El taller s´estrenarà ja aquest dissabte i es repetirà cada cap de setmana fins el 20 de novembre.

´Roda el món i torna al Born', acostarà als assistents a les receptes i a la història de la gastronomia catalana. Es farà el 22 i el 23 d´octubre i el 26 i 27 de novembre. Finalment, a ´Dolços del monestir´, s´elaboraran plats més tradicionals d´aquests mesos de l´any.

Per la seva part, per assaborir la tardor amb productes de temporada, La Fonda reforçarà el seu menú gastronòmic amb la carta especial ´El Temps de les ànimes´, on els productes típics d´aquesta època de l´any seran els protagonistes. Es podrà començar a degustar a partir del dia 29 i fins al 27 de novembre.