Sallent posarà a debat canviar el nom d´un dels espais de referència del municipi, la plaça de Sant Antoni Maria Claret. La proposta alternativa és la de passar a denominar-la oficialment amb el nom popular amb que gran part dels sallentins identifiquen aquest indret: la plaça dels arbres. La proposta és un dels cinc punts que protagonitzaran el debat i votació de la tercera Assemblea Municipal Oberta, que tindrà lloc el proper 30 de novembre. Es tracta d´un fòrum de propostes i debat ciutadà, promogut ara fa un any pel propi Ajuntament, les decisions del qual no són vinculants però es traslladen si prosperen al ple municipal.

El promotor de la proposta que planteja l´eliminació del nom de Sant Antoni Maria Claret i la seva substitució per la plaça dels Arbres planteja en el seu escrit de motivació (document que s´ha de formalitzar perquè sigui inclosa a l´ordre del dia de l´assemblea) que aquesta substitució es decideixi finalment mitjançant una consulta ciutadana, la celebració de la qual situa a la primavera de l´any que ve.

El que es posarà a debat és «mantenir la denominació popular de la plaça, transmesa a través de generacions de manera oral» i, alhora, «eliminar progressivament el caràcter religiós del nomenclàtor sallentí. En un país laic el nom dels seus carrers també haurien de ser-ho», s´argumenta en la proposta. També es defensa que la denominació de carrers i places d´un poble «és una de les formes més visibles que té l´Ajuntament per donar rellevància» a determinats fets, indrets o personatges, demanera que «pervisquin en la memòria col.lectiva i, alhora, se´ls faci un reconeixement que en molts casos els fa justícia». En la justificicació de la proposta s´argumenta, però, que aquest «no és el cas de Sant Antoni Maria Claret, a qui se li dedica la plaça més concorreguda del municipi».