El Basket Beat guanya l'última partida per la integració social a nivell comarcal

La mostra final, a Navarcles, va servir per comprovar la compatibilitat entre esport i música com a eines per la cohesió i el treball en equip

28.11.2016 | 07:24

Després de més de dos mesos i vuit sessions d'una hora i mitja, els joves de la comarca participants al projecte Basket Beat, un projecte d'integració social a partir de la música i l'esport, van posar fi ahir, a l'Auditori Agustí Soler i Mas, a l'edició d'enguany amb una mostra oberta al públic dels tallers realitzats.

Una quinzena de joves d'entre 12 i 13 anys de Sant Fruitós de Bages, Artés, Navarcles i Sant Vicenç de Castellet van demostrar les seves habilitats amb una pilota de bàsquet. I no precisament per intentar anotar en una cistella, ja que el so de la pilota es va convertir en el principal protagonista de la tarda juntament amb els participants, que el van saber conjugar amb una bateria i un parell de guitarres per acabar formant cançons al ritme de les pilotes.

Una hora va ser suficient per comprovar la viabilitat d'aquests tallers i sobretot, la seva efectivitat. Tots els joves participants van saber treballar junts i coordinats per assolir l'objectiu final: fer música amb la pilota de bàsquet.

Amb l'ajuda dels professors dels tallers Mom Mariné i David Sitges a dalt de l'escenari, els grups formats pels joves d'arreu del Bages van interpetar cinc temes marcats per la varietat. Des d'una cançó de Bruno Mars fins a un tema de rap contra la violència masclista escrit i interpretat per ells mateixos.

La Katy i la Nabila, dues de les participants, destacaven la utilitat d'aquests tallers, que els han servit per aprendre «coses noves, treballar en equip i socialitzar-se». No obstant, el que més recordaran d'aquesta experiència, com elles mateixes reconeixien, és la diversió que els ha suposat tot aquest procés que acabava ahir, però que elles confien que sigui un punt i seguit i que en un futur puguin realitzar una experiència semblant.

La jornada va finalitzar amb el darrer taller, acompanyat per un berenar, a l'interior de l'Auditori per culpa de la pluja, i amb un concert a les 9 de la nit a càrrec de la banda Big Band Basket Beat Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Sant Fruitós acollirà diumenge una trobada de famílies homoparentals masculines

Es fa cada any a un lloc diferent, i s'adreça a homes pares o que volen ser-ho, i als seus fills

El Bages disposarà d'un llit d'urgència per a persones grans maltractades

El Bages disposarà d'un llit d'urgència per a persones grans maltractades

És fruit d'un conveni del Consell Comarcal amb la Fundació Sociosanitària de Manresa

Mor Joan Ollé, rector de Cabrianes els últims 42 anys

Mor Joan Ollé, rector de Cabrianes els últims 42 anys

Ollé havia estat secretari de la parròquia de Crist Rei i també el mossèn del Carme de Manresa

L'institut de Sant Fruitós tindrà un cicle superior de venda especialitzat en el vi

L'institut de Sant Fruitós tindrà un cicle superior de venda especialitzat en el vi

El grau formatiu és de màrqueting i publicitat, però molt pensat per les necessitats de la DO del...

Enllaços recomanats: Premis cinema