Després de més de dos mesos i vuit sessions d'una hora i mitja, els joves de la comarca participants al projecte Basket Beat, un projecte d'integració social a partir de la música i l'esport, van posar fi ahir, a l'Auditori Agustí Soler i Mas, a l'edició d'enguany amb una mostra oberta al públic dels tallers realitzats.

Una quinzena de joves d'entre 12 i 13 anys de Sant Fruitós de Bages, Artés, Navarcles i Sant Vicenç de Castellet van demostrar les seves habilitats amb una pilota de bàsquet. I no precisament per intentar anotar en una cistella, ja que el so de la pilota es va convertir en el principal protagonista de la tarda juntament amb els participants, que el van saber conjugar amb una bateria i un parell de guitarres per acabar formant cançons al ritme de les pilotes.

Una hora va ser suficient per comprovar la viabilitat d'aquests tallers i sobretot, la seva efectivitat. Tots els joves participants van saber treballar junts i coordinats per assolir l'objectiu final: fer música amb la pilota de bàsquet.

Amb l'ajuda dels professors dels tallers Mom Mariné i David Sitges a dalt de l'escenari, els grups formats pels joves d'arreu del Bages van interpetar cinc temes marcats per la varietat. Des d'una cançó de Bruno Mars fins a un tema de rap contra la violència masclista escrit i interpretat per ells mateixos.

La Katy i la Nabila, dues de les participants, destacaven la utilitat d'aquests tallers, que els han servit per aprendre «coses noves, treballar en equip i socialitzar-se». No obstant, el que més recordaran d'aquesta experiència, com elles mateixes reconeixien, és la diversió que els ha suposat tot aquest procés que acabava ahir, però que elles confien que sigui un punt i seguit i que en un futur puguin realitzar una experiència semblant.

La jornada va finalitzar amb el darrer taller, acompanyat per un berenar, a l'interior de l'Auditori per culpa de la pluja, i amb un concert a les 9 de la nit a càrrec de la banda Big Band Basket Beat Barcelona.