El Basket Beat guanya l'última partida per la integració social a nivell comarcal

La mostra final, a Navarcles, va servir per comprovar la compatibilitat entre esport i música com a eines per la cohesió i el treball en equip

28.11.2016 | 07:24

Després de més de dos mesos i vuit sessions d'una hora i mitja, els joves de la comarca participants al projecte Basket Beat, un projecte d'integració social a partir de la música i l'esport, van posar fi ahir, a l'Auditori Agustí Soler i Mas, a l'edició d'enguany amb una mostra oberta al públic dels tallers realitzats.

Una quinzena de joves d'entre 12 i 13 anys de Sant Fruitós de Bages, Artés, Navarcles i Sant Vicenç de Castellet van demostrar les seves habilitats amb una pilota de bàsquet. I no precisament per intentar anotar en una cistella, ja que el so de la pilota es va convertir en el principal protagonista de la tarda juntament amb els participants, que el van saber conjugar amb una bateria i un parell de guitarres per acabar formant cançons al ritme de les pilotes.

Una hora va ser suficient per comprovar la viabilitat d'aquests tallers i sobretot, la seva efectivitat. Tots els joves participants van saber treballar junts i coordinats per assolir l'objectiu final: fer música amb la pilota de bàsquet.

Amb l'ajuda dels professors dels tallers Mom Mariné i David Sitges a dalt de l'escenari, els grups formats pels joves d'arreu del Bages van interpetar cinc temes marcats per la varietat. Des d'una cançó de Bruno Mars fins a un tema de rap contra la violència masclista escrit i interpretat per ells mateixos.

La Katy i la Nabila, dues de les participants, destacaven la utilitat d'aquests tallers, que els han servit per aprendre «coses noves, treballar en equip i socialitzar-se». No obstant, el que més recordaran d'aquesta experiència, com elles mateixes reconeixien, és la diversió que els ha suposat tot aquest procés que acabava ahir, però que elles confien que sigui un punt i seguit i que en un futur puguin realitzar una experiència semblant.

La jornada va finalitzar amb el darrer taller, acompanyat per un berenar, a l'interior de l'Auditori per culpa de la pluja, i amb un concert a les 9 de la nit a càrrec de la banda Big Band Basket Beat Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

El maridatge de vins de Navàs fa el ple amb deu dies d'antelació

L'acte que tindrà lloc el 9 de maç al Teatre de Palà ja té totes les places ocupades

Súria aprova una moció de suport a l'activitat minera

El text acordat per unanimitat del ple municipal respon a la inquietud sindical que hi ha en...

Monistrol de Calders estudia fer una gran plaça a la zona de l'escorxador

Monistrol de Calders estudia fer una gran plaça a la zona de l'escorxador

El consistori busca crear un element que doni identitat al centre de la localitat

Moianès, Berguedà i Anoia tenen el tant per cent més baix de població estrangera

Moianès, Berguedà i Anoia tenen el tant per cent més baix de població estrangera

Totes les comarques de casa nostra estan per sota de la mitjana catalana en nombre d´immigrants en...

Enllaços recomanats: Premis cinema