L'episodi de pluja es tanca amb registres de fins a 70 litres en municipis del Bages i l'Anoia

Entre les 8 del vespre de dissabte i la tarda d'ahir, els Bombers van atendre uns 40 avisos a la regió central

28.11.2016 | 09:03
Crescuda del riu Llobregat entre Castellbell i Monistrol, ahir.

n El temporal de pluja que aquest cap de setmana ha escombrat Catalunya, ha deixat quantitats importants a les comarques centrals, que ha estat una de les zones més afectades, especialment el Bages i l'Anoia, amb precipitacions acumulades d'entre 60 i 70 litres per metre quadrat, o fins i tot més en alguns casos.

El principals registres es van recollir entre dissabte al vespre i la matinada d'ahir, que van deixar 73,7 litres als Hostalets de Pierola, 64,5 a Martorell, 62,3 al Pont, i 59,2 a Castellbell. A Manresa s'hi van acumular al voltant de 50 litres, mentre que al Berguedà i al Solsonès amb prou feines es va arribar als 30, i als observatoris de la Cerdanya no es va passar dels 10.

La intensitat i la continuïtat del temporal va obligar els Bombers a realitzar nombroses sortides durant el cap de setmana, especialment dissabte al vespre i la matinada d'ahir, però durant el matí, perquè el temporal va deixar seqüeles. En total, a la regió central es va efectuar al voltant d'una quarantena d'actuacions i assistències tècniques fruit d'avisos pels efectes de la pluja, si bé el nombre de trucades encara ha estat molt superior. Només del Bages, en tot aquest episodi s'han rebut 94 trucades al 112, gairebé el 20 % del total, la majoria de Castellgalí (22), Castellbell (19), i Manresa (11), algunes de les quals van requerir l'actuació dels Bombers.

Les incidències més destacades tenen a veure amb esllavissades a la carretera, fins al punt que dissabte cap a les 8 del vespre, es va haver de tallar la C-55 al seu pas per Castellgalí i es van fer desviaments per la C-16 (on es van aixecar les barreres del peatge), a causa d'uns despreniments. A les 11 es va obrir un carril en sentit nord, però fins a la 1 de la matinada no es va poder reobrir en tots dos sentits. També es va haver de tallar el trànsit a la C-55 a l'altura de Callús durant més d'una hora cap a les 3 de la matinada d'ahir, igualment per una esllavissada.

La pluja també va inundar garatges i soterranis a Manresa, Sant Vicenç i Sant Fruitós, va fer cedir un petit mur a Castellbell sense haver de lamentar danys personals, i va obligar els Bombers a fer diverses sortides per netejar la calçada o retirar pedres, branques o arbres a punt de caure. El cabal dels rius va créixer considerablement.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Sant Salvador convida els veïns a fer propostes per als pressupostos participatius

Sant salvador de Guardiola posa en marxa una nova convocatòria per als pressupostos participatius,...

Sant Fruitós construirà un nou parc infantil i una àrea de lleure a Pineda de Bages

Sant Fruitós tindrà un nou parc infantil que s'habilitarà al sector de Pineda de Bages, que...

La Generalitat prioritza el traspàs de trànsit per sobre del desdoblament de la C-55

La Generalitat prioritza el traspàs de trànsit per sobre del desdoblament de la C-55

Rull va informar sobre els projectes de Territori al Bages durant el Consell d'Alcaldes d'ahir

Montsalat i la Rampinya de Sallent demanen la nul·litat del pla urbanístic de la mineria

Montsalat i la Rampinya de Sallent demanen la nul·litat del pla urbanístic de la mineria

Les dues entitats han presentat al·legacions en què argumenten que el document va en contra de les...

Enllaços recomanats: Premis cinema