Castellnou de Bages tindrà camp de futbol el proper mes d'agost. Així ho preveu l'Ajuntament, que després d'un llarg procés de tramitacions ja disposa dels terrenys on ubicar-lo i dels permisos per poder-lo construir, i ara només espera que l'empresa Romà Infraestructures i Serveis, adjudicatària de les obres, s'hi posi a treballar «de forma imminent», diu l'alcalde, Francesc Martínez, tot i que l'acte oficial de col·locació de la primera pedra no s'ha previst fins al 22 d'abril. La intenció és estrenar-lo per la festa major de final d'agost, abans que comenci la temporada.

El camp es construirà en un emplaçament de 2 hectàrees que l'Ajuntament ha comprat a l'antic alcalde Josep Maria Baraldés per 185.000 euros. La compra es va efectuar a començament d'any, tan bon punt Urbanisme va emetre els informes favorables per fer el camp de gespa artificial en uns terrenys de sòl no urbanitzable situats a la urbanització del Serrat i el declarés un equipament d'interès municipal. Martínez sosté que la situació és ideal perquè s'ubica a la zona esportiva i queda integrada en una àrea més àmplia on també hi ha l'escola l'Olivar, dues pistes poliesportives i les piscines.

El camp ocuparà només una part de les 2 hectàrees del solar adquirit (el terreny de joc, de 100 x 60 metres, s'ajustarà a les mides reglamentàries), i la resta es destinarà a altres usos, com un parc infantil, un circuit per a BTT, i l'adequació d'una via verda fins al camí del Flaquer. D'aquí a l'agost s'executarà una primera fase de les obres, que en suposen pràcticament la totalitat. Ara es construirà el camp amb gespa artificial i l'enllumenat, i s'adequaran uns vestidors provisionals en una part del centre cívic a l'espera de fer els definitius al mateix camp en una fase posterior, que també inclourà una marquesina i una graderia. La primera fase també preveu adequar l'àrea de lleure, amb el circuit circular de bicis, el mobiliari del parc infantil i la via verda.

El cost de la primera fase s'ha adjudicat per 431.786 euros (amb IVA), que, sumats a la compra dels terrenys, pugen a més de 600.000 euros. En part, es podran afrontar amb una subvenció de 285.000 euros de la Diputació, i la resta els posarà el consistori.

Sant Jordi i Diada, les dates clau

L'Ajuntament ha fixat dues dates simbòliques per a l'inici de les obres i per a la inauguració del camp ja acabat. D'una banda, ha programat l'acte oficial de la primera pedra per a la vigília de Sant Jordi, amb un esmorzar a les 11 i un partit de futbol escolar que es faria al camp de l'escola que hi ha just al costat. A la 1 hi haurà l'acte institucional, amb parlaments i un piscolabis al centre cívic.

Pel que fa a la inauguració oficial, encara no té data, però es pensa pels volts de l'Onze de Setembre, tot i que el camp s'hauria d'haver estrenat abans.

Les obres s'han programat amb l'objectiu que, cap a final d'agost, l'equip sènior (que juga a 42 territorial) ja hi pugui entrenar i ja s'hi pugui disputar, també, la primera jornada de lliga (en aquest cas, també els equips de veterans i de les noies, que aquesta temporada passada no jugaven a l'espera de tenir el nou camp). Actualment, l'equip del Castellnou gran juga a Santpedor.