El camí d'accés a Sant Benet de Bages continuarà tancat al trànsit durant un temps indeterminat a causa de l'esllavissada que hi va haver la setmana passada arran del temporal del cap de setmana anterior. Segons han informat fonts de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, aquesta setmana es farà un primer sanejament de la zona afectada i posteriorment caldrà realitzar una segona acció més important de contenció del mur. Per tant, la reobertura de l'accés dependrà del gruix dels treballs que s'hi hagin de fer.

El despreniment va tenir lloc en el punt que hi ha just després del restaurant de l'Abadia del Pont Vell, que és on s'ha tallat el vial asfaltat que porta al monestir. Tot i que en un primer moment el tram ja es va netejar, l'accés es va mantenir tancat fins que es garantís que no hi hauria noves esllavissades. Tècnics municipals van fer una visita sobre el terreny i van considerar que hi havia risc que es pogués repetir.

Davant d'això, l'Ajuntament va decidir contractar els serveis d'un geòleg perquè realitzés un informe de l'estat del talús i les actuacions que caldria per assegurar-ne l'estabilitat. Arran d'aquest informe, els tècnics municipals han considerat fer aquesta setmana un sanejament de la zona afectada i, per tant, mantenir l'accés tancat. A partir d'aquí, es preveu fer una segona fase que consistirà en una acció molt més important de contenció del mur, tot i que encara no s'ha determinat què s'hi farà. Tampoc s'ha concretat si entre aquestes dues fases es podrà obrir l'accés ja que, segons asseguren les mateixes fonts, tot dependrà de les tasques que s'han de realitzar i de la perillositat que considerin que hi pot haver.

Per tot plegat, el termini d'obertura del camí encara no està concretat i dependrà del gruix dels treballs que finalment s'hi hagin de fer. Aquest és l'accés principal per anar a Sant Benet de Bages, però per arribar-hi també es pot utilitzar el camí paisatgístic que surt de Sant Fruitós o bé anar-hi per Navarcles.