Ous de Pasqua solidaris per lluitar contra el càncer infantil. D'aquesta manera, Navarcles se suma a la campanya # paralosvalientes que té per objectiu recaptar fons per construir a Barcelona un centre pioner per a la recerca i el tractament del càncer infantil. La iniciativa de solidaritzar-se amb el projecte, que ha sorgit dels pastissers del poble i té la col·laboració de l'Ajuntament i de l'Associació Contra el Càncer de Navarcles, també inclou un vídeo promocional i una taula rodona sobre la malaltia.

Les pastisseries del municipi, Agustí Pastisser i Nou Burjons, elaboren aquest dies ous de Pasqua que es podran comprar al preu de 3,5 euros. Per cada ou que es vengui es donaran 2,5 euros a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona per fer realitat el nou centre oncològic pediàtric, pressupostat en 30 milions d'euros. La campanya a nivell local inclou també un vídeo promocional publicat a internet amb l'etiqueta #ParaLosValientesNavarcles on participen una vintena de veïns del municipi, alguns dels quals afectats per la malaltia. El vídeo ha rebut més de 4.000 visites en tres dies.

La regidora de Salut, Sandra Palomino, explicava ahir que amb la campanya «tenim l'oportuniat de posar el nostre granet de sorra en la creació d'aquest nou centre» perquè «quan sabem que algú té càncer ens toca a tots, indistintament de l'edat que tingui, però quan es tracta de nens encara trontollem més».

El tret de sortida oficial a la campanya de Navarcles el donarà avui una taula rodona sobre vivències personals, que es farà al centre cultural, a les 7 de la tarda. L'acte tindrà la participació d'Elvira Herrerias, Laura Jou, Ario Cónsul i Ezequiel Vendrell, que han patit o estan patint la malaltia, alguns en primera persona i altres com a familiars. També hi intervindrà Joan Cots, president de l'Associació Contra el Càncer de Navarcles.