La Benedicció de Rams i la novena Trobada Gegantera han estat aquest cap de setmana dos dels actes destacats de la Fira de Rams com a pròleg d'un programa festiu que es tancarà dissabte 15 i diumenge 16 d'abril amb una nova edició de les Caramelles de Súria, que enguany tornaran a ser les més grans de Catalunya.

La novena Trobada Gegantera va reunir les colles de Bisbalet d'Igualada, Callús, Cardona, Cervera, Matadepera, Navarcles, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Tuïr (Catalunya Nord) i les surienques Geganters i Grallers del Poble Vell i Geganters d´El Gorg de l´Olla. Les dotze colles geganteres van protagonitzar aquest diumenge una cercavila pel centre urbà, amb una ballada final conjunta a la plaça de Sant Joan.

La Benedicció de Rams va tenir lloc al davant de l´Església Parroquial de Sant Cristòfol, amb la presència de centenars de persones. Al llarg del matí, la plaça de Sant Joan també va acollir un taller de pintura i inflables, organitzats pels Geganters i Grallers del Poble Vell. El programa d´actes de la Fira de Rams va acabat a la tarda amb una ballada de sardanes interpretades per la Cobla Súria a la plaça de la Serradora.

Les activitats de Setmana Santa continuen aquest dimarts amb la xerrada «Gent gran i gent jove en la cultura popular i les caramelles´, a càrrec de Jan Grau i Martí, assessor i especialista en festes i cultura popular i tradicional, i presentació dels nous cartells de la campanya ´Tracta´m bé´ contra els maltractaments a la gent gran a Súria, promoguda per l´àrea de Benestar Social de l´Ajuntament de Súria. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dijous hi haurà el Cant de La Passió, a l´Església Parroquial de Sant Cristòfol i als carrers del centre de la vila i sopar i concert amb els grups Funk Caramelles, Bruno Marcel, Trivial, El Quinto Carajillo i Boquillas, al Pavelló Municipal d´Esports. Dissabte i diumenge el protagonisme l´agafaran les caramelles.