La benedicció de Rams i la novena Trobada Gegantera van ser aquest cap de setmana passat dos dels actes destacats de la Fira de Rams de Súria, que va ser el pròleg d'un programa festiu que es tancarà dissabte i diumenge vinent amb una nova edició de les tradidicionals caramelles, que enguany tornaran a ser les més grans de Catalunya.

La novena Trobada Gegantera va reunir les colles de Bisbalet d'Igualada, Callús, Cardona, Cervera, Matadepera, Navarcles, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Tuïr (Catalunya Nord) i les surienques Geganters i Grallers del Poble Vell i Geganters del Gorg de l'Olla. Les dotze colles geganteres van protagonitzar aquest diumenge una cercavila pel centre urbà, amb una ballada final conjunta a la plaça de Sant Joan.

La benedicció de Rams va tenir lloc al davant de l'església parroquial de Sant Cristòfol, amb la presència de centenars de persones. Al llarg del matí, la plaça de Sant Joan també va acollir un taller de pintura i inflables, organitzats pels Geganters i Grallers del Poble Vell. El programa d'actes de la Fira de Rams va acabar a la tarda amb una ballada de sardanes interpretades per la Cobla Súria a la plaça de la Serradora.