Sant Vicenç de Castellet tindrà feta l'anhelada reforma del camp de futbol abans que s'acabi l'actual mandat. Aquesta és la idea amb què treballa l'Ajuntament, en base a un estudi previ que acabarà de definir amb les aportacions d'una comissió veïnal per tenir un projecte definitiu a final d'any. Durant el 2018 es farien les obres, que es podrien inaugurar la primera meitat del 2019.

Fa temps que l'Ajuntament es va plantejar una reforma integral del camp de futbol aprofitant la necessitat que tenia d'adequar el terreny de joc a les mides reglamentàries, perquè és massa petit, i un dels pocs de la comarca que encara és de terra. Aquest projecte figurava entre les principals propostes del programa electoral de l'equip de govern (CiU), que aquests darrers mesos ha estudiat diverses fórmules per encarar la remodelació del camp de futbol i, finalment, ha optat per cenyir la reforma estrictament al sòl municipal, «amb un petit desplaçament del terreny de joc» que ja permetrà fer l'ampliació i les millores que es necessiten, apunta el regidor d'Esports, Toni Calveras.

Inicialment, s'havia plantejat la possibilitat d'ampliar les instal·lacions cap a uns terrenys privats a la banda sud, en direcció a la Balconada. La proposta, fins i tot, s'havia començat a negociar amb els propietaris, però la Comissió Territorial d'Urbanisme demanava unes compensacions més estrictes respecte als acords pactats inicialment, tant en l'àmbit de zones verdes com pel que fa a la urbanització del sector, en el sentit que la propietat també s'hauria de fer càrrec de les obres que han de donar continuïtat al carrer Primer de Maig, actualment partit per la via del tren. Tot plegat «ens limitava molt, perquè calia refer l'estudi, i això requereix temps», diu Calveras, sense descartar que d'aquí a uns anys s'acabi fent una ampliació com la que es pretenia. De moment, però, la intervenció no anirà més enllà d'uns terrenys municipals «que ja són de caràcter esportiu», i d'aquesta manera es guanya temps perquè no cal fer cap requalificació o canvi d'usos, ni es depèn d'Urbanisme.

Gespa, grades i nous serveis

La reforma que ara es planteja preveu una intervenció integral en el conjunt de les instal·lacions ubicades en l'espai comprès entre els carrers Osona, Maria Matilde Almendros i Joan Cadavall, i que limiten pel sud amb els terrenys privats per on es contemplava inicialment l'ampliació.

Per poder-li donar les dimensions reglamentràries, el terreny de joc es desplaçarà mínimament cap als carrers Joan Cadavall i Maria Matilde Almendros, i passarà a tenir una mida de 90 x 45 metres, i una separació d'1,5 metres a les bandes i de 2,5 darrere les porteries (actualment aquesta distància és desigual). A més, es posarà gespa artificial.

També es preveu un nou edifici de serveis, que es construirà a la cantonada que formen els carrers Osona i Maria Matilde Almendros. Passarà de l'única planta que té actualment a dues, amb un únic accés pel carrer Osona. A la planta baixa, i a peu de gespa, hi haurà sis vestidors (dos dels quals per a àrbitres), despatxos per als serveis tècnics, i també l'edifici administratiu per a l'entitat. A l a planta suprior, hi haurà el bar i l'accés a les graderies paral·leles que hi haurà al carrer Osona.

L'Ajuntament treballa sobre la base d'aquest avantprojecte, que té l'aval de la Federació Catalana de Futbol i del Consell Català de l'Esport, «però no és definitiu», apunta Calveras. L'Ajuntament ha constituït una comissió de persones actualment vinculades amb el futbol de Sant Vicenç, o que ho havien estat, perquè facin aportacions, que s'intentaran recollir de cara a l'elaboració del projecte definitiu que es vol aprovar abans d'acabar l'any. De fet, ja fa un temps que aquesta comissió es reuneix, i ja ha modelat alguns aspectes respecte la proposta prevista incialment.Licitacions separades

El cost del projecte de reforma del camp de futbol de Sant Vicenç s'estima al voltant d'1,1 milions d'euros, un milió menys del que hauria costat fer l'ampliació pels terrenys d'àmbit privat, que hauria estat més cara perquè preveia graderies a les dues bandes, un edifici de serveis més gran, i un espai habilitat per a pàrquing, entre altres. A més, és un pressupost de màxims, i que es podria veure reduït amb el projecte definitiu, segons sosté el regidor.

L'Ajuntament es planteja una fórmula de licitació en base a diferents plecs que separin, per exemple, la urbanització de l'obra civil i dels tancaments...fet que pot ajudar a abaratir el cost total de l'obra i facilitar el pagament mitjançant recursos propis. De tota manera, pel que fa a la gespa artificial, no es descarta la possibilitat d'optar per la fórmula del rènting, amb pagaments periòdics durant deu anys a l'empresa adjudicatària de la col·locació de la gespa.

D'entrada, l'Ajuntament compta amb una subvenció d'uns 120.000 euros que la Diputació li concedirà el 2019, i que li podran servir d'arrencada. Calveras assegura que «hi ha empreses que s'han interessat per aquesta fórmula del rènting».