La plantilla d'Ercros a Cardona ha fet una crida per posar de manifest que la situació de la factoria que opera a la població extraient sal de l'antic runam continua sent d'una total incertesa sobre el seu futur immediat, sense cap resposta clara per part de la companyia però amb les sospites que la decisió sigui que a final d'any es clausuri l'activitat. Davant d'aquest interrogant, i en el context actual de reivindicació pel futur de la mineria al Bages centrada sobretot en Sallent (per a dissabte hi ha convocat un gran acte a Manresa) els treballadors d'Ercros Cardona han fet públic un comunicat en què demanen que també se'ls tingui en compte i se'ls faci costat. En concret, manifesten que «s'estan posant tots els recursos polítics a Iberpotash, la qual cosa ens sembla bé pels treballadors que hi ha i el volum econòmic que generen, però no volem que en cap moment s'oblidin de Cardona, ja que nosaltres als anys 90 ja vam patir un tancament de mina que encara arrosseguem». El que reclamen al Govern és que «ens tinguin en compte» en el Pla Director Urbanístic de la Mineria del Bages i que «posin també els seus esforços a intentar parlar amb Ercros per evitar el possible tancament».

Marge per a la plantilla

En la nota que ha fet pública la plantilla cardonina es posa en relleu que «creiem que amb la qualitat de la sal actual que estem aconseguint i unes inversions que ens va comunicar l'empresa que es podien fer a Cardona i a Vila-seca quedaria assegurada la continuïtat de la planta» que hi ha al municipi bagenc. Els treballadors afegeixen que «aquestes inversions són petites si les comparem amb el volum de benefici que està obtenint Ercros, per la qual cosa es podrien treure els 4 milions de tones que queden de residu» al runam que s'està explotant actualment (el vell). I que «això faria que, en aquest temps, gran part de la plantilla arribaria a l'edat de jubilació i seria més fàcil la recol·locació de l'excedent que quedés».

Recorden que durant aquests mesos «s'ha estat parlant dels problemes d'Iberpotash per la sentència del Cogulló, com és lògic, però també cal dir que durant més de 20 anys Cardona i Ercros han reciclat el residu de les terreres, de manera que sempre s'ha estat fent una tasca ambiental».