Navàs acollirà dissabte i diumenge unes jornades tècniques i de debat dedicades a la pagesia i al cultiu i el comerç d'aliments.

Dissabte se centrararà en la supervivència de la pagesia, i pretén posar en comú experiències municipals per fomentar la recuperació de terres en desús. Navàs, com altres municipis, impulsa la detecció de terres en propietat de l'administració en desús per facilitar-ne el cultiu a pagesos.

Es preveuen ponències entre les 10 del matí i les 5 de la tarda a la biblioteca, amb experts que parlaran de la situació del sòl català, de la llei de sòls, d'experiències de bancs de terres a escala europea, dels comunals a Catalunya i experiències al País Basc, i de reptes de futur.

Diumenge, l'Ajuntament i l'Associació Menjadors Ecològics dedicaran la jornada a parlar de sobirania alimentària, amb el títol «Sembrem principis i cuinem experiències per transformar el model alimentari de Navàs». Hi haurà xerrades, tallers i propostes per als més petits a l'escola Sant Jordi; d'altra banda, es muntaran quatre grups de treball amb productors, cuiners, gestors de menjador i administració pública.