La direcció del PDeCAT al Bages ha declinat donar resposta directa a la crítica que dilluns li llançava el govern tripartit del Consell Bages pel fet que cinc dels seus alcaldes que eren a l'ens comarcal (en el grup de Convergència, que és a l'oposició) hagin presentat la renúncia al càrrec per ser substituïts per altres persones de la formació. Tal com informava ahir aquest diari, mitjançant un comunicat, ERC, PSC i ICV reproven aquesta decisió perquè consideren que «devalua» la institució, i ho atribueixen a «discrepàncies internes». I, sobretot, retreuen als convergents que quan fa uns mesos hi va haver contactes per formar un govern d'unitat, en cap moment no es fes explícit per part de Convergència que volien dur a terme aquest relleu a mig mandat.

Interpel·lada per aquestes crítiques, la direcció del PDeCAT al Bages es va remetre a la nota de premsa del 5 de maig passat, quan va anunciar aquests canvis. Per tant, sosté (segons deia aquell comunicat) que la renúncia «s'emmarca en un acord del partit al Bages que es va prendre a l'inici de la legislatura per tal de donar més responsabilitat a altres regidors de la zona» i que «per aquest motiu, ara els alcaldes plegaran de les seves funcions comarcals i se centraran en les tasques del seu municipi, coincidint també amb l'equador del mandat municipal».

A més a més, afirmava que la decisió, «avalada per la direcció comarcal del partit», es prenia després que el govern del Consell Comarcal «s'hagi negat a crear un pacte de consens amb el PDeCAT», donant a entendre que potser no s'hauria fet si l'acord hagués prosperat. Afegia que «el Partit Demòcrata va apostar per crear un govern d'unitat i de concentració per poder treballar, juntament amb el govern, pel conjunt de la comarca».

Quant al fet que el tripartit atribueixi les renúncies a discrepàncies internes a Convergència, aquest diari va parlar ahir amb tres dels alcaldes que han fet aquest pas i en tots els casos van declinar també donar cap versió.

Els alcaldes que han renunciat al càrrec són Albert Miralda, de Sant Salvador, Josep Tarín, de Talamanca, Gil Ariso, de Sant Joan, Josep Maria Canudas, de Súria, i Joan Torres, de Sant Vicenç. Juntament amb ells, també deixarà la seva plaça la regidora de Manresa, Olga Sánchez, per la seva renúncia a l'acta de regidora a l'Ajuntament de la capital del Bages.